13.9 C
București
joi, septembrie 24, 2020

15 iunie 1946: S-a născut cântăreţul grec Demis Roussos.Artemios Demis Ventouris Roussos este încă unul dintre cei mai iubiti artisti ai Greciei.

Must Read

24 septembrie – CALENDARUL ZILEI…

622 - Mahomed și credincioșii săi devotați au migrat în orașul Yathrib ca să scape de persecuțiile familiilor influente...

24 septembrie 1991- NIRVANA lansează albumul NEVERMIND …

Nevermind este al doilea album de studio al trupei  rock americane Nirvana , lansat pe 24 septembrie 1991 de...

23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.

Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie. De asemenea, se numără printre primii zece...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 15 iunie 1946: S-a născut cântăreţul grec Demis Roussos.Artemios Demis Ventouris Roussos este încă unul dintre cei mai iubiti artisti ai Greciei.
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Demis Roussos (n. Alexandria, Egipt – d. 25 ianuarie 2015, Atena, Grecia) a atins pentru prima dată succesul ca membru (vocalist și basist) al formației Aphrodite’s Child, în care a fost coleg cu Vangelis. Împreună au înregistrat cântece precum „Rain and Tears”, „Marie Jolie” și „It’s Five a Clock”, iar la începutul anilor ’70 au lansat albumul conceptual 666.După această etapă, Roussos și-a investit energia în propria carieră solo.

În timp ce primul său album a fost un proiect necomercial, Demis Roussos s-a orientat mai târziu spre genul șlagăr, lansând cântece precum „Forever And Ever”, „Goodbye, My Love, Goodbye” și „My Friend the Wind”. A cântat în mai multe limbi.De-a lungul carierei sale, Roussos a vândut peste 60 de milioane de albume în lumea întreagă.

Tatăl său George Roussos a avut o carieră de arhitect de succes. Mama sa și cei doi fii însa au dus un trai modest de emigranți pana în ziua în care datorităî crizei Canalului de Suez, au fost nevoiți sa își abandoneze proprietățile din Egipt și să se întoarcă în Grecia. În anii adolescentei Demis a trebuit să muncească pentru a asigura existenta familiei sale. El a lucrat ca muzician de cabaret în Atena, unde a învățat să cânte la chitara, trompetă și la pian.

La jumătatea anilor ‘60, Demis Roussos a fost membrul grupurilor The Idols si We Five, care erau specializate in coveruri dupa melodii din repertoriul pop occidental.Demis era solistul vocal al grupului We Five și cânta hituri ca “House Of The Rising Sun”, “When A Man Loves A Woman” sau “Black Is Black”. Demis și Vanghelis s-au întâlnit și au decis să cânte împreuna.

S-au alaturat lor Loukas Sideras si Agyrilos Koulouris și în acest fel s-a născut Aphrodite’s Child, un grup pop rock progresiv care a devenit cunoscut în întreaga Europă cu hituri ca “It’s Five O’Clock”, “Rain And Tears”, “Sprig, Summer, Winter & Fall” sau “I Want To Live”. Ultima realizare artistica a grupului a fost albumul “666”, care s-a bucurat de participarea de excepție a actriței Irene Papas.In anul 1969, Aphrodite’s Child s-a destrămat, iar Demis Roussos a lansat primul sau album solo care s-a intitulat “On the Greek Side of My Mind” .

In anii ’70, Demis Roussos a lansat o lungă serie de mari hituri europene ca “This Time It Isn’t Au revoir”, “Happy To Be On An Island In The Sun”, “My Reason”, “My Friend The Wind”, “Velvet Mornings”, “From Souvenir To Souvenir” sau “Goodbye My Love, Goodbye”.

Aranjamentele muzicale splendide ale pieselor au inclus instrumente tradiționale grecești și au dat marca muzicii lui Demis Roussos din aceasta perioadă.În anul 1982, Demis a publicat cartea autobiografica “A Question of Weight”, în care printre altele povestește performanta sa de a reveni de la greutatea de peste 150 de kilograme la una normala, o întâmplare extrem de mediatizata la acea vreme. În anul 1984 Demis și Vangelis au înregistrat împreuna albumul “Reflections” care a inclus o serie de reluări pe care cei doi obișnuiau să le cânte în anii 1960.

La sfârșitul anilor ‘80, Demis a lansat o serie de albume ca “La Grec”, “Time” si “Voice And Vision”, care au fost editate în limbile franceza, engleza, germana si italiana. Demis a înregistrat doua albume cu muzica de Crăciun, “Come All Ye Faithful” in 1987 si “Christmas With Demis Roussos” in anul 1992.In anii ’90 Demis Roussos a fost extrem de activ din punct de vedere muzical, el lansând o serie de albume ca “Insight” in 1993, “Les Fleurs Du Mal” și “In Holland” in 1995, “Immortel” și “Serenade” in 1996.In anul 1997, Demis a revenit la muzica mediteraneană de inspirație etnică și a lansat o colecție de cântece etno pop intitulata “Mon Ile”.

În anul 1998 a fost lansată o colecție de 4 CD-uri intitulata “The Phenomenon”, o adevărată retrospectiva ai celor 30 de ani de cariera artistica ai artistului.Demis Roussos a fost căsătorit de trei sau, posibil, de patru ori.Prima sa soție, Monica, i-a născut o fiică, Emily, iar cea de-a doua soție, Dominique, i-a născut un fiu, Cyril. Ambii copii activează în domeniul muzicii. Cea de-a treia soție a lui Demis a fost fotomodelul american Pamela Smith, acum Pamela Roussos-Rațiu (soția omului de afaceri român Indrei Rațiu). Ea a fost cu Demis în timpul deturnării cursei de avion TWA pe 14 iunie 1985 de către teroriști.Roussos a afirmat că compozitorii săi favoriți sunt Mozart și Sting.

Demis Roussos murit la 25 ianuarie 2015, într-un spital din Atena…R.I.P,,,,

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 15 iunie 1946: S-a născut cântăreţul grec Demis Roussos.Artemios Demis Ventouris Roussos este încă unul dintre cei mai iubiti artisti ai Greciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 15 iunie 1946: S-a născut cântăreţul grec Demis Roussos.Artemios Demis Ventouris Roussos este încă unul dintre cei mai iubiti artisti ai Greciei.

Latest News

24 septembrie – CALENDARUL ZILEI…

622 - Mahomed și credincioșii săi devotați au migrat în orașul Yathrib ca să scape de persecuțiile familiilor influente...

24 septembrie 1991- NIRVANA lansează albumul NEVERMIND …

Nevermind este al doilea album de studio al trupei  rock americane Nirvana , lansat pe 24 septembrie 1991 de DGC Records . O...

23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.

Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie. De asemenea, se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase...

23 septembrie – CALENDARUL ZILEI…

867 - Începe domnia împăratului Vasile I, întemeietorul dinastiei Macedonene (Bizanț). 1122 - Concordatul de la Worms a fost încheiat între trimișii papei Calixt al...

22 septembrie – CALENDARUL ZILEI…

1326 - Se împlinesc 694 de ani de la cea mai veche mențiune de înnobilare a unui cneaz român de către regele Ungariei, Carol...
- Advertisement -corhaz1 - 15 iunie 1946: S-a născut cântăreţul grec Demis Roussos.Artemios Demis Ventouris Roussos este încă unul dintre cei mai iubiti artisti ai Greciei.

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 15 iunie 1946: S-a născut cântăreţul grec Demis Roussos.Artemios Demis Ventouris Roussos este încă unul dintre cei mai iubiti artisti ai Greciei.
Facebook Comments