„Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor”; stabilită, în 1985, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU, intitulată „Principiile directoare pentru protecţia consumatorilor” (în România este marcată din 1991; în august 1992 a fost adoptată Legea de bază în domeniul protecţiei consumatorilor prin Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992). Momentul naşterii mişcării mondiale privind protecţia consumatorilor îl reprezintă, de fapt, data de 15 martie 1962, când John Fitzgerald Kennedy, preşedintele Statelor Unite ale Americii, a rostit în Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor.
– „Ziua Internaţională Împotriva Violenţei Poliţiei”
– „Ziua Internaţională a Somnului”, marcată, la iniţiativa OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii); prima dată a fost sărbătorită la data de 14 martie 2008, fiind marcată, anual, în vinerea din cea de-a doua săptămână întreagă a lunii martie, înaintea echinocţiului de primăvară, şi este menită să aducă în atenţie importanţa pentru sănătate a unui somn de calitate şi să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl prezintă tulburările de somn, în special a apneii obstructive; sloganul de anul acesta este: “Un somn bun este un vis realizabil”.
– Ungaria: „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”. Pe 15 martie, maghiarii aduc un omagiu eroilor Revoluţiei din 1848. La 15 martie 1848, izbucnea la Budapesta Revoluţia maghiară împotriva dominaţiei habsburgice, care a fost punctul de pornire al evoluţiei societăţii maghiare, dată la care s-a consfinit și apariția parlamentului modern al Ungariei.
– Se deschide oficial „Luna Pădurii” (15 martie – 15 aprilie); manifestările organizate în această perioadă îşi propun să sensibilizeze atât publicul, cât şi factorii decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. Sărbătoarea îşi are începuturile în anul 1872, când în Statele Unite ale Americii a început o campanie de sădire a arborilor, ca urmare a despăduririlor tot mai accentuate. În România, Luna Pădurii a fost marcată pentru prima dată în anul 1902, de Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor şi Instrucţiei Publice, sub denumirea de „Sărbătoarea sădirii arborelui”.
– „Ziua Mondială de Luptă împotriva Vânării Focilor”; marcată, anual, de organizaţiile pentru apărarea animalelor, pentru a protesta împotriva masacrării focilor în Canada.
– „Ziua Constituției în Belarus” (din 1994).

Evenimente…
44 î.Hr.: Împaratul roman Iuliu Cezar este asasinat de Marcus Brutus, Decimus Brutus si alti câtiva senatori romani.
1412 – Se împlinesc 607 ani de la încheierea acordului secret de la Lublau dintre Polonia şi Ungaria, care reprezenta un mare pericol pentru Moldova, fiind primul acord de împărţire a unui teritoriu românesc în sfere de influenţă. La domnia Moldovei în acea perioadă se afla Alexandru cel Bun, domn paşnic şi bun gospodar, vasal credincios al regelul Poloniei – Vladislav Iagiello. Acordul nu a fost aplicat, datorită faptului că Alexandru cel Bun şi-a onorat întotdeauna obligaţiile rezultate din acceptarea suzeranităţii regelui polon apărându-i de turci pe Poloni, fără să ştie de existenţa acordului de la Lublau.
1493: Cristofor Columb se întoarce în Spania dupa prima sa calatorie în America.
1545: Prima reuniune a Conciliul Tridentin.
1659 – Principele Transilvaniei, Acatiu Barcsay (ales de marele vizir Mehmet Koprulu Pasa) a hotarit scutirea preotilor romani de dijmele in vite si cereale.
1848: A avut loc, la Budapesta, declanşarea revoluţiei maghiare împotriva dominaţiei habsburgice. Revoluţia Maghiară din 1848 a fost un eveniment determinant al istoriei Ungariei din epoca modernă, considerată ca unul din fundamentele identităţii naţionale a poporului maghiar. Prin reformele sociale adoptate, a fost punctul de pornire al transformărilor burghezo-democratice din societatea maghiară; prin luptele sale de autoapărare a devenit parte a mitologiei naţionale. Revoluţia Maghiară de la 1848 a fost parte organică a valului revoluţionar din acel an, având legătură cu alte revoluţii din Imperiul Austriac, fiind singura dintre acestea care a evoluat spre direcţia opoziţiei militare de succes. Importanţa puterii revoluţionare e demonstrată şi prin faptul că ea nu a putut fi înăbuşită decât prin intervenţia militară a Rusiei. Practic, evenimentele revoluţionare şi războiul de autoapărare din anii 1848-49 reprezintă unul din cele mai importante conflicte militare din istoria maghiară. 15 martie, este una din cele trei sărbători naţionale maghiare.
1873 – În urmă cu 146 de ani a apărut Legea organică prin care erau fixate atribuţiile Ministerului Afacerilor Străine şi ale reprezentanţelor diplomatice ale României în străinătate (15/27 martie).
1876: Acum 143 de ani apărea, la Bucureşti, ziarul „Timpul” (1876-1884, 1889-1900 şi 1919-1922), al Partidului Conservator. Fondat de Grigore H. Grandea, i-a avut printre redactorii celebri pe Mihai Eminescu, Ioan Slavici şi I. L. Caragiale (15/27 martie).
1892: Se împlinesc 127 de ani de la patentarea primei scări rulante din SUA, la Galeria Old Iron din Coney Island, New York, inventată, în 1891, de Jesse W. Reno (n. 1861 – m. 1947). Această invenţie a fost denumită “lift înclinat”, o scară rulantă anterioară acesteia, numită „scară rotativă”, fiind inventată de Nathan Ames, şi patentată la 9 martie 1859, dar niciodată construită.
1899: În urmă cu 120 ani avea loc premiera piesei istorice „Cezar şi Cleopatra” („Caesar and Cleopatra”), de George Bernard Shaw.
1906: A luat fiinţă compania britanică Rolls Royce.A fost fondată de Charles Stewart Rolls şi Henry Royce pe 15 martie 1906 ca rezultat al unui parteneriat format în 1904.
1908: A avut loc, la Paris, prima audiţie a „Rapsodiei spaniole”, de Maurice Ravel.
1915: Cu 104 ani în urmă (1915) a avut loc, la Bucureşti, prima audiţie a „Simfoniei a II-a în La major op. 17” de George Enescu.
1916: Apare la Slatina „Revista Juridică”.
1916: Președintele Woodrow Wilson trimite 12.000 trupe americane peste granița SUA-Mexico pentru urmărirea lui Pancho Villa.
1917: Țarul Nicolae al II-lea abdica, în urma Revoluției de la Petrograd (08.03-12.03.1917).
1922: Dupa ce Egiptul îsi câstiga independenta fata de Marea Britanie, Fuad I devine rege al Egiptului.
1938: Apare la Caracal ziarul ,,Pandurul”.
1939 – Ocuparea regiunilor cehe de căatre Germania hitleristă. Violând acordul de la München, Hitler ocupa Boemia și Moravia, transformate în ”protectorat” german. Slovacia devine ”independentă”, cu un regim dictatorial de extremă dreaptă, condus de monseniorul Tiso.
1939: Acum 80 de ani, ca urmare a intrării trupelor hitleriste în Cehoslovacia şi a anexării acesteia de către Germania, în România s-a decretat mobilizarea parţială a Armatei. Pe întreg teritoriul ţării au avut loc, în perioada 15-30 martie, manifestaţii în sprijinul Cehoslovaciei.
1945: Al Doilea Război Mondial: Armata română duce lupte grele pentru eliberarea oraşului cehoslovac Branska-Bystrica.
1954: În urmă cu 65 de ani debutau programele emise de Studioul teritorial Cluj al Radiodifuziunii Române. Între anii 1985 şi 1989 este închis, ca şi celelalte studiouri din ţară, de regimul comunist. Din 22 decembrie 1989 Radio Cluj îşi reia activitatea, alături de celelalte studiouri teritoriale din epocă (Craiova, Iaşi, Tg. Mureş, Timişoara).
1955 – Cu 64 de ani în urmă s-a transmis prima emisiune în limba spaniolă a Radiodifuziunii din România. La conducerea de atunci a secţiei din cadrul Redacţiei Emisiunilor Politice pentru Străinătate se afla Hortensia Vallejo Roman, cetăţean spaniol, refugiată politic în urma Războiului Civil Spaniol, care era căsătorită în România cu omul politic Walter Roman. Emisiunea în limba spaniolă dura 30 de minute şi conţinea un buletin de ştiri de 10 minute, două comentarii pe teme de politică internă şi externă, dar şi câteva informaţii despre situaţia internă a României, iar muzica românească juca şi ea un rol important.
1956: În urmă cu 63 de ani avea loc prima reprezentaţie a operetei „My Fair Lady” de Frederick Lowe, la „Mark Hellinger Theatre” din New York. Libretul, după piesa „Pygmalion” de Bernard Shaw, este semnat de Alan Jay Lerner.
1956: Acum 63 de ani România a stabilit relaţii diplomatice, la nivel de legaţie, cu Birmania (azi Uniunea Myanmar). România şi Birmania au ridicat nivelul reprezentării lor diplomatice la rang de ambasadă la data de 3 ianuarie 1962. Până în 1989 au existat mai multe contacte politice la nivel înalt, iar ulterior acestei perioade contactele politice au avut caracter sporadic. Reprezentarea diplomatică şi consulară în Myanmar este asigurată de Ambasada României în Thailanda. Reprezentarea diplomatică şi consulară în România este asigurată de Ambasada Republicii Uniunii Myanmar la Roma.
1966: Cu 53 de ani în urmă s-a constituit, la Bucureşti, Asociaţia Română de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (ADIRI)
1974: Arpad Kiss, pilot planorist, a efectuat primul zbor cu primul deltaplan românesc, AK-22.
1985 – Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, stabilită printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, intitulată „Principiile directoare pentru protecția consumatorilor”. Marcată pentru prima oară în România în 1991.
1990 – Începutul unor confruntări violente între cele aproximativ 10.000 de persoane sosite în România pentru aniversarea Revoluţiei ungare de la 1848 şi români. Punctul culminant al acestor manifestări, în cuprinsul cărora s-au scandat lozinci antiromâneşti şi s-au profanat monumente româneşti, l-a constituit confruntările violente dintre românii şi maghiarii din Târgu Mureş din zilele de 19 şi 20 martie 1990.
1990 – Crearea Partidului Unitatii Nationale Romane (PUNR).
1990: URSS anunța că declarația de independență a Lituaniei este invalidă.
1991: Cu 28 de ani în urmă a luat fiinţă Fundaţia Europeană „Nicolae Titulescu”, cu scopul de a onora memoria marelui diplomat român, de a stimula şi întreţine interesul pentru viaţă şi activitatea diplomatică a lui Nicolae Titulescu. La 15 martie 1991, în Aula Academiei Române, după un simpozion internaţional dedicat lui Nicolae Titulescu, eminente personalităţi politice, diplomatice şi ştiinţifice din zece ţări ale continentului nostru, au iniţiat şi subscris constituirea Fundaţiei Europene Titulescu. Director: Adrian Năstase.
1994: În Belarus, a fost adoptata Ziua Constituției.
1996: ONU a lansat un proiect pentru salvarea Africii de subdezvoltare prin acordarea a 25 miliarde de dolari pe o perioada de 10 ani si mobilizarea agentiilor împotriva saraciei si maladiilor. Proiectul „Initiativa speciala privind Africa”.
1999 – Au fost retrase din circulație bancnotele cu valoarea nominală de 1000 si 5000 de lei, emisiunile 1991-1993.
1999 – Autoritățile române au început negocierile cu reprezentanții Băncii Mondiale, în încercarea de a relansa acordul de împrumut FESAL, încheiat în anul 1998 fără ca România să-l ducă la bun sfârșit, sub o nouă denumire – Post-FESAL, dar cu aceleași obiective: restructurarea, privatizarea sau lichidarea unor mari societăți, dezvoltarea sectorului privat, reforma și privatizarea sectorului bancar.
2004: Oamenii de ştiinţă au raportat descoperirea „Sednei”, cel mai îndepărtat obiect din Sistemul solar observat până acum. „Sedna” este o posibilă planetă pitică din sistemul nostru solar. Se pare că este cel mai îndepărtat obiect de Soare din sistemul solar. Când se află la periheliu, Sedna se află la o distanţă de 72 unităţi astronomice. La afeliu, Sedna este la 532 unităţi astronomice depărtare de Soare. Acest obiect face o rotaţie în jurul Soarelui o dată la 10.500 de ani si este ultima descoperita (in 2009) dintre Ceres (1801), Pluto (1929), Eris (2003), Haumea (2004) si Makemake (2005).
2006: Adrian Nastase își anunța demisia din fruntea Camerei Deputaților și din funcția de președinte executiv al PSD.
2006 – Acum 13 ani se înfiinţa Consiliul Drepturilor Omului al ONU (CDO) în baza rezoluţiei Adunării Generale a ONU nr. 60/251, adoptată la această dată. A început să funcţioneze efectiv la data de 19 iunie 2006, înlocuind Comisia Drepturilor Omului, după 60 de ani de activitate. Principalul obiectiv al CDO este promovarea respectului universal pentru drepturile omului şi examinarea situaţiilor de încălcare a drepturilor omului la nivel global. România a fost membru al CDO în perioadele iun. 2006 – iun. 2008 şi iun. 2011 – dec. 2014 şi a deţinut preşedinţia CDO în perioada 19 iunie 2007 – 18 iunie 2008. La data de 20 mai 2011, în cadrul alegerilor desfăşurate în reuniunea plenară a Adunării Generale a ONU, România a fost aleasă pentru a doua oară membru al CDO, pentru perioada 2011-2014.
2011 – În urmă cu 8 ani au avut loc ample manifestaţii antiguvernamentale în cadrul Conflictului civil sirian, pornit în contextul creat de „Primăvara Arabă”. În data de 26 ianuarie 2011 au început demonstraţiile în care protestatarii cereau libertate politică şi eliberare de sub regimul dictatorial al lui Bashar al-Assad şi de sub hegemonia membrilor sectei alawite. Manifestaţiile de masă, împotriva cărora regimul a reacţionat cu focuri de arme, arestări şi bombardamente focalizate pe cartierele şi localităţile rebele, s-au transformat cu timpul într-un adevărat război civil, care a creat una dintre cele mai mari crize umanitare din istorie.

Nasteri…
1767: S-a născut Andrew Jackson, al 7-lea președinte al SUA (d. 1845)
1779: S-a născut Lord Melbourne, prim ministru al Marii Britanii (d. 1848)
1821: S-a născut Joseph LOSCHMIDT, fizician şi chimist austriac. A efectuat studii în domeniul fizicii moleculare. A introdus practica desemnării legăturilor chimice simple printr-o singură linie, a legăturilor duble prin două linii paralele ş.a.m.d., în chimia organică (d. 08.07.1895).
1830: S-a născut, la Berlin, scriitorul german Paul Heyse (Paul Johann Ludwig von Heyse); contribuţii majore în evoluţia nuvelei; Premiul Nobel pentru literatură pe 1910. (d. 2 aprilie 1914, München).
1831: S-a născut, la Bucureşti, Pantazi Ghica, prozator, dramaturg si publicist român; secretar particular al lui Nicolae Bălcescu, s-a numărat printre comisarii pentru propagandă ai Revoluţiei de la 1848-1849; frate cu prozatorul Ion Ghica (d. 17.07.1882, Bucureşti).
1886: S-a născut tenorul şi pedagogul Constantin Stroescu (m. 1977).
1915: S-a născut (la Râşcani/Bălţi, azi în R. Moldova) Nicolae Botnariuc, zoolog şi biolog; autor a peste 150 de lucrări; a condus colectivul de elaborare a lucrării „Fauna României”, ca şi prima expediţie românească transafricană (1970-1971); membru al Academiei Române din 1990 (m. 01.03.2011).
1915: S-a născut, Chiril Știrbu, actor moldovean, între anii 1957-1961 – director al Teatrului Muzical-Dramatic „A.S.Puşkin”.
1919: S-a născut Ionel V. Săndulescu, om politic liberal şi scriitor (m. 1993)
1920: S-a născut Donnall Thomas, medic american, laureat al Premiului Nobel pe anul 1990.
1924: S-a născut Iuri Bondarev, scriitor, critic literar, scenarist rus.
1925: S-a născut, la Bucureşti, arhitectul Camil Roguski; a contribuit la realizarea a numeroase construcţii din Bucureşti sau din alte oraşe ale ţării; a fost în atenţia opiniei publice, însă, mai mult datorită faptului că era unul dintre cunoscătorii avizaţi ai cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu (m. 28 iunie 2012, la Bucureşti).
1927: S-a născut Carl Smith, cântăreț și chitarist country american.
1929: S-a născut, la Saravale, jud. Timiș, Neboișa Popovici, profesor, critic literar, prozator si autor de versuri pentru copii (decedat la Timișoara in 1997).
1930: S-a născut, la Vitebsk, RSS Bielorusă, URSS, Jores Ivanovici Alfiorov, fizician rus, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2000 împreună cu Herbert Kroemer pentru dezvoltarea heterostructurilor de semiconductori folosite în opto-electronică şi în electronica de mare viteză. Cei doi au împărţit jumătate din premiul Nobel, cealaltă jumătate fiind acordată lui Jack Kilby. Alfiorov este directorul Institutului Abram Ioffe din Sankt Petersburg.
1933: S-a născut, la Rucăr, în Țara Făgărașului, tenorul Octavian Naghiu (m. 14.02.2015, în București).
1936: S-a născut, în Remus Opreanu – Medgidia, judeţul Constanţa, Ion Faiter, poet, prozator şi eseist, Membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala „Dobrogea”.
1939: S-a născut Arcadi Luxemburg, compozitor din Republica Moldova.
1941: S-a născut, Mahmoud Darwish, poet si prozator palestinian (d. 2008)
1942: S-a născut, la Timișoara, Ildico-Clara Achimescu, prozatoare, ziaristă.
1942: S-a născut Iuri Pîslariuc, actor din Republica Moldova.
1945: S-a născut, la Bucureşti, Ion Grigorescu, pictor, desenator şi eseist.
1947: S-a născut, în comuna Bălăneşti, judeţul Gorj, Viorel Avram, eseist, epigramist și profesor la Lupeni, judeţul Hunedoara.
1949: S-a născut Daniel Berquiny ake Daniel Leibovici, dresor de animale.
1951: S-a născut Gl.(r) Cristea Dumitru, fost reprezentant naţional în Consiliul C3 NATO.
1951: S-a născut, la Tuzla, Constanța, Viorela Filip, interpretă de muzică uşoară, textieră, compozitoare şi profesoară.
1957: S-a născut Dănuţ Bălan, pictor restaurator, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.
1959: S-a născut, în Craiova, Aurel Cărăşel, autor şi traducător de literatură SF.
1959: S-a născut, în Notig, jud. Sălaj, Viorica Haiduc Bote, interpret de muzică populară din Baia Mare.
1961: S-a născut, la Bucureşti, Cristian Tarbă, artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.
1964: S-a născut, în Borlești, jud. Neamț, Ion Mihalache, pictor român, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România
1968: S-a născut Sabrina (Salerno), cântăreaţă de origine italiană.

Decese…
44 î.Hr.: Împăratul roman Iuliu Cezar este asasinat de Marcus Brutus, Decimus Brutus şi alţi câţiva senatori romani(n. 100 î.Hr.).
1842: A murit Luigi Cherubini, compozitor italian.
1891: A murit Théodore de Banville, scriitor francez (n. 1823).
1892: A murit, în Sibiu, preotul Ioan Popescu, profesor la Institutul teologic-pedagogic din Sibiu (1861-1892), autor de manuale de Pedagogie și Psihologie, prim-secretar al Astrei și redactor al revistei „Transilvania”, membru în comitetul de conducere al Partidului Național Român din Transilvania, membru corespondent al Societăţii Academice Române din 1877 (n. 5 iulie 1832).
1919: A murit Oprea Demetrescu, compozitor si dirijor. A editat prima revista muzicala in limba romana („Musicul Roman”, 1861)m (n. 14.10.1831).
1937: A murit, în Providence, Rhode Island, Howard Phillips Lovecraft, scriitor american (n. 20 august 1890 în Providence, Rhode Island)
1938: A murit Nabrut Vladimir, poet rus (n. 02.04.1888).
1940: A murit, la Bucureşti, Nae (Nicolae) Ionescu, logician, filosof, pedagog şi publicist; unul dintre principalii reprezentanţi ai „trăirismului”, curent de gândire filosofică românească interbelică (n. 16.06.1890, la Brăila).
1942: A murit, la Bucureşti, Vasile Demetrius (pseudonimul lui Vasile Dumitrescu), poet, prozator si traducator, tatăl scriitoarei Lucia Demetrius (n.01.10.1878, Scheii Brasovului).
1947: A murit Jean-Richard Bloch, eseist, romancier şi autor dramatic francez.
1949: A murit, la Bucureşti, Gheorghe Brăescu, prozator, membru al cercului Sburatorul (n.29.01.1871, la Iași).
1962: A murit Arthur Holly Compton, fizician american, laureat al Premiului Nobel (n. 1892)
1968: A murit, la Paris, Mihail Cosma, poet, prozator, jurnalist. Stabilit in Franta, a colaborat la miscarea suprarealista. A semnat sub pseudonimul Claude Sernet (n.24.05.1902, la Târgu-Ocna).
1975: A murit Aristotle Onassis, armator grec (n. 1906).
1977: A murit, la București, Tudor Măinescu (prenumele la naştere: Constantin), poet, prozator satiric, epigramist şi traducător (n. 23.02.1892, Caracal, jud. Olt).
1980 – A încetat din viaţă, la Paris, Jean-Paul SARTRE (n.21.06.1905), filozof şi scriitor francez. Laureat al Premiului „Nobel” pentru literatură (1964). Fondator al existenţialismului ateu prin lucrarea Fiinţa şi neantul (1943). Şi-a dezvoltat ideile filozofice în romane (Greaţa, 1938; Drumurile libertăţii, 1940), nuvele (Zidul, 1939), piese de teatru (Diavolul şi bunul Dumnezeu, 1951; Sechestraţii din Altona, 1960) etc.
1981: A murit René Clair (pe numele real René-Lucien Chomette), regizor francez de film (n. 11.11.1898).
1986: A murit Alexandru Giugaru, actor român (n. 23.06.1897).
1988: A murit Gheorghe Carp, compozitor (n.08.09.1924).
1996: A murit, la Bucureşti Ovidiu Zotta, scriitor român de cărți pentru copii (n. 30.05.1935).
1997: A murit Viktor Vasarely, pictor, grafician şi sculptor francez de origine maghiară, reprezentant al artei cinetice (n. 1908, la Pecs/Ungaria).
2001: A murit Ioan Ladea, specialist in acupunctura si om de litere (n.17.02.1935).
2004: A murit Philippe Lemaire, actor francez de film (n. 14.03.1927).
2004: A murit John Pople, chimist englez, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 1998 (n. 1925).
2005: A murit, la Constanţa, Puiu Enache, poet, istoric şi critic literar român (n. 18 aprilie 1928, Caramurat, judeţul Caliacra, România Mare).
2007: A murit, la Paris, unde se stabilise, în vârstă de 75 de ani, Ion Nicodim, pictor, sculptor şi decorator român (n. 26 martie 1932, Constanța).
2014: A murit, sâmbătă în București, fostul șef al Statului Major al Forțelor Terestre în perioada 2012-2013, generalul Ioan Sorin, acesta suferind de mai mult timp de o boală gravă. La 10 mai 2013 – a fost înaintat în gradul de general cu patru stele, la trecerea în rezervă (n. 22 iunie 1954, București).
2015: A murit, la Spitalul Militar din București, în vârstă de 70 de ani, actorul Eusebiu Ștefănescu. A jucat, din 1996, la Teatrul Național „I.L. Caragiale”. A fost profesor universitar doctor și decan al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion (născut la 3 mai 1944, în Ploiești).
2015: A încetat din viaţă, în urma unei grele şi îndelungate suferinţe, pianista şi profesoara Silvia Totan. Vreme de decenii, Silvia Totan s-a dedicat, cu pasiune şi profesionalism, activităţii didactice în postura de lect.univ la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti unde, ca pianist corepetitor al claselor de canto, a format generaţii de studenţi în spiritul profesiei de artist liric (n. 19 martie 1958, la Braşov).
2015: A murit, la Cluj-Napoca, Alexandru Vlad (pseudonimul lui Alexandru Sarca), eseist, nuvelist, poet, prozator, publicist şi traducător român (n. 31 iulie 1950, Suceagu, județul Cluj).
2017: A murit poetul, cântăreţul şi compozitorul polonez Wojciech Mlynarski, unul dintre intelectualii critici la adresa regimului comunist (n. 1941).

Calendar creștin-ortodox: Sfinţii Mucenici Agapie, Plisie şi Timolau.

Surse: http://www.stirilazi.ro. http://www.radioiasi…./http://ro.wikipedia.org/,http://www.calendarul-zilei…http://radioconstanta.ro… și http://www.rador.ro/…

COMENTARII

Articolul precedent14 martie – CALENDARUL ZILEI…
Articolul următor16 martie – CALENDARUL ZILEI…
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here