13.9 C
București
vineri, februarie 26, 2021

17 APRILIE -CALENDAR – MUZICAL …

Must Read

25 februarie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Pontonierilor”; la această dată în 1866, s-a înfiinţat în Bucureşti prima companie de pontonieri, prin decretul nr. 259...

23 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1271: Prima menţiune documentară a orașului Brașov. 1455: Acum 566 de ani ieşea de sub tipar prima carte din Europa...

22 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1269 - Acum 752 de ani apărea prima menţiune documentară a Cetăţii Deva, într-un act emis de Ştefan –...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Câteva din întâmplările zilei de 17 aprilie …///

-1960- Cântaretul american de 21 de ani Eddie Cochran a fost ucis în timpul turneului prin Marea Britanie, când taxiul cu care calatorea s-a izbit de un stâlp de iluminat pe Rowden Hill, Chippenham, Wiltshire (unde o placa comemoreaza acest eveniment). Compozitorul Sharon Sheeley si cântaretul Gebe Vincent au supravietuit accidentului. Soferul taxiului, George Martin, a fost condamnat pentru conducere periculoasa, amendat cu 50 unitati de penalizare, i-a fost suspendat dreptul de a conduce timp de 15 ani si trimis pentru sase luni închisoare. La data respectiva, hitul lui Cochrane a fost “Three Steps to Heaven”.

-1965- Albumul de debut al lui Bob Dylan, “The Freewheelin”, ajunge no.1 în topurile britanice.

-1965- Paul McCartney a petrecut întreaga zi cumparând mobilier în Portobello Road, Londra, deghizat cu ochelari, mustata, un trenci si gluga.

-1970- Johnny Cash a cântat la Casa Alba pentru presedintele Nixon, care i-a solicitat sa-i cânte „A Boy Named Sue”.

-1971- Toti cei patru Beatles au avut single-uri solo intrate în topurile britanice: Paul McCartney cu “Another Day”, John Lennon cu ”Power To The People”, George Harrison cu “My Sweet Lord” si Ringo Starr cu “It Don’t Come Easy”.

 

-1971- “Motown Chartbusters Vol 5” a petrecut trei saptamâni ca no.1 în topurile britanice.

-1971- Three Dog Night au început seria de sase saptamâni ca no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Joy The World”. Acesta a fost cel de-al doilea no.1 al grupului în topurile americane. hitul fiind pe locul 24 în topurile britanice.

-1972- Anita Pallenberg, prietena lui Keith Richards, a dat nastere celui de-al doilea lor copil, o fetita pe nume Dandelion.

-1973- Albumul “The Dark Side of The Moon” al trupei Pink Floyd a primit un disc de aur în Statele Unite. LP-ul a stat în topurile americane mai mult de 10 ani si a devenit cel mai longeviv album rock din topuri din toate timpurile.

-1973- Tito si John Jackson, de la The Jackson Five au fost arestati pentru ca au cumparat un TV si echipament stereo furate .

-1974- Vinnie Taylor, chitaristul trupei de rock ‘n roll Sha Na Na, a fost gasit mort într-o camera de hotel din Charlottesville, Virginia, în urma unei supradoze de droguri. Sha Na Na au cântat în cadrul Festivalului de la Woodstock, aparitia lor de 90 de secunde în filmul despre festival atragând atentia întregii natiuni. Grupul a cântat în filmul „Grease” în rolul lui Johnny Casino &The Gamblers.

-1975- Elvis Presley a cumparat un avion turbo Convair 880 apartinând Delta Airlines cu 250.000 de dolari, si a rebotezat nava “Lisa Marie”. El a mai cheltuit înca 600.000 $ cu dotari suplimentare, dintre care camere, un salon de întâlniri si o sala de dans.

-1977- The Stranglers, Cherry Vanilla, The Police si The Jam, au concertat la The Roundhouse din Londra, Anglia.

-1980- Gerry Raffert a concertat la Royal Albert Hall din Londra, biletele costând între 2 si 6 lire sterline. Bucks Fize a ajuns no.1 în topurile single britanice cu “My Camera Never Lies”, cel de-al treilea si ultimul no.1 al trupei.

-1982- Vangelis a ocupat locul 1 în topurile albumelor americane cu “Chariots Of Fire”, care a primit si un Oscar pentru cea mai originala piesa.

-1983- Felix Pappalardi, producatorul si basistul trupei americane de rock Mountain, a fost împuscat mortal de catre sotia sa Gail Collins în urma unei crize de gelozie. Collins a fost condamnata la 4 ani de închisoare pentru omor prin imprudenta. Pappalardi, care avea 43 de ani în momentul tragediei, a produs albumele trupei Cream, “Disraeli Gears” si “Wheels of Fire”.

-1987- Bateristul si percutionistul de muzica reggae Carlton Barrett de la The Wailers a fost ucis în fata casei sale din Kingston, Jamaica. Acesta s-a alaturat lui Bob Marley si trupei The Wailers în 1970, a compus cântecul “War” a lui Marley. Barrett a fost initiatorul ritmului cu o bataie, un stil de percutie caraceristic tobelor.

-1988 – Nicu Alifantis, Ioan Gyuri Pascu, Celelalte Cuvinte şi Compact au susţinut recitaluri la finalul Festivalului Primăvara Baladelor, ediţia a X-a.-1991- Nirvana concerteaza la OK Hotel din Seattle, statul Washington, unde au interpretat în premiera live noua lor piesa, “Smell’s Like Teen Spirit”. -1993- Susanna Hoffs, fosta lidera a grupului Bangles, se casatoreste cu scenaristul M. Jay Roach în Los Angeles.

-1988 – Pro Musica şi Asterisc au evoluat în cadrul Dialogurilor muzicale de la Teatrul Ion Creangă.

-1989 – Angela Ciochină, Carmen Mureşan, Mirabela Dauer, Angela Similea, Loredana Groza, Gabriel Dorobanţu, Gabriel Cotabiţă şi Adrian Daminescu au participat la spectacolul Start Melodii de la Sala Radio.

-1992 – Valeriu Sterian şi Compania de Sunet au susţinut la Constanţa concertul Vino Doamne. În deschidere: trupa locală Commando.

-1993- David Bowie intra pe pozitia de lider a topurilor albumelor britanice cu “Black Tie White Noise”, al 8-lea sau LP ajuns no.1 în clasamentele din Marea Britanie.

-1994- Pink Floyd au petrecut 4 saptamâni în pozitia 1 a topurilor albumelor britanice cu al 4-lea lor album devenit hit de top intitulat “The Division Bell”.

-1998- Moare Linda McCartney dupa o lupta îndelungata cu cancerul. S-a casatorit cu Paul McCartney în 1969 pe când lucra ca si fotografa. Fosta membra a trupei Wings, ea a devenit militant pentru drepturile animalelor, lansând propriul brand de alimente vegetariene.

-1999 – Viţa de Vie a lansat albumul Fenomental.

-2002- Saptamânalul de muzica NME a publicat o lista cu cele mai influente 50 de nume dintre trupe si artisti de referinta. Pe locul 10-Public Enemy, pe 9-trupa U2, The Jam pe 8, pe 7- Radiohead, Oasis pe 6, pe 5-The Sex Pistols, David Bowie pe 4, The Stone Roses pe 3, pe 2 The Beatles si pe locul 1 The Smiths.

-2003- Earl King, chitaristul de blues din New Orleans moare la vârsta de 69 de ani. King a compus cântecul devenit clasic “Come On, (Let The Good Times Roll)”, interpretat de Jimi Hendrix.

-2004- Chitara stil Mark IV- Mosrite Gospel a lui Kurt Cobain s-a vândut cu suma de 100.000 $ în cadrul licitatiei de obiecte muzicale din secolul 20 organizata în Dallas, statul Texas. Printre celelalte obiecte vândute s-a aflat si pianul la care au compus cântece Elton John si Bernie Taupin, adjudecat pentru 140.000 $, precum si o chitara din 1966, model Rickenbackera, apartinând lui Roger McGuinn de la The Byrds, vânduta pentru 99.000 $.

-2007- Bryan Ferry a fost fortat sa se scuze, dupa ce a laudat iconografia nazista într-o revista germana. Într-un interviu cu Welt am Sonntag, a afirmat ca nazistii “au stiut cum sa se puna în evidenta si sa se faca cunoscuti … Ma refer la filmele lui Leni Riefenstahl, la cladirile proiectate de Albert Speer si la marsurile de masa si steagurile lor. Pur si simplu uimitor, într-adevar o frumusete.” Membrii parlamentului britanic au rugat cumparatorii sa se gândeasca de 2 ori înainte sa cumpere din magazinele Marks and Spencer, cerând ca Ferry sa nu mai reprezinte colectia de îmbracaminte M&S Autograph. Ferry a declarat ca “a fost profund deranjat” de publicitatea negativa care a urmat acelui interviu.

-2008- Danny Federici, percutionistul de o viata a lui Bruce Springsteen si membru al trupei E Street, moare de cancer la vârsta de 58 de ani. Federici a lucrat cu Springsteen peste 40 de ani, începând cu formatiile din perioada de început ale lui Springsteen, Steel Mill si Child.

-2009- Morrissey a iesit de pe scena în timpul numarului sau din cadrul festivalului Coachella din California, dupa ce a afirmat ca “simte miros de carne arsa”. Fiind un vegetarian convins, el s-a simtit deranjat de mirosul ce venea de la gratarele facute în apropiere. La acest festival au mai participat Sir Paul McCartney, trupele The Killers si The Cure.

Nascuti in aceasta zi…

-CHAVELA VARGAS 1919-2012, solistă din Mexic.

CHAVELA VARGAS - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

-JAMES LAST 1929, şef de orchestră din Germania .

JAMES LAST - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-DON KIRSHNER 1934- 2011, producător şi compozitor american .

DON KIRSHNER - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

-BILLY FURY 1940 -1983, solist pop din Marea Britanie

BILLY FURY - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-ROY ESTRADA 1943, basist american, Frank Zappa, Captain Beefheart .

ROY ESTRADA - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

-ANTHONY “TONY” CRANE 1945, chitarist, solist britanic, The Mavericks, The Pacifics .

TONY CRANE - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-BILL KREUTZMANN 1946, baterist la Grateful Dead.

BILL KREUTZMANN1 - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-MICHAEL SEMBELLO 1954, muzician american, deţinător de premii Grammy, nominalizat la Oscar.

MICHAEL SEMBELLO - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-ANGELA CIOCHINĂ 1955 – 2015, solistă pop, profesoară de canto .

Angela Ciochina - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-PETE SHELLEY 1955, muzician britanic, solist, chitarist, compozitor, Buzzcocks .

PETE SHELLEY - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-AFRIKA BAMBAATAA / KEVIN DONOVAN 1957, DJ, solist hip-hop american.

AFRIKA BAMBAATAA1 - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

-MAYNARD JAMES KEENAN 1964, solist american, A Perfect Circle, Tool.

MAYNARD JAMES KEENAN - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-LIZ PHAIR 1967 .

LIZ PHAIR - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-VICTORIA BECKHAM-POSH SPICE 1974, solistă pop, compozitoare, creatoare de modă din Marea Britanie, Spice Girls .

VICTORIA BECKHAM - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...-MIKAEL AKERFELDT 1974, chitarist, solist suedez, Opeth.


MIKAEL AKERFELDT - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ... -BILAL ABDULSAMAD 1979, solist american, The Boys .

https://www.youtube.com/watch?v=pBPpa8RROIoBILAL ABDULSAMAD - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...
-HANNA PAKARINEN 1981, solistă finlandeză .

HANNA PAKARINEN - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...
-NONI RĂZVAN ENE 1992, solist pop .

NONI RAZVAN ENE - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

 

 

 

 

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

Latest News

25 februarie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Pontonierilor”; la această dată în 1866, s-a înfiinţat în Bucureşti prima companie de pontonieri, prin decretul nr. 259...

23 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1271: Prima menţiune documentară a orașului Brașov. 1455: Acum 566 de ani ieşea de sub tipar prima carte din Europa produsă în masă, „Biblia lui...

22 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1269 - Acum 752 de ani apărea prima menţiune documentară a Cetăţii Deva, într-un act emis de Ştefan – duce de Transilvania, în care...

21 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1431 - A început procesul Ioanei d'Arc. 1613 - În urmă cu 408 ani Mihail Romanov, fiul patriarhului Moscovei, a fost ales ţar al Rusiei...

20 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1547: Eduard al VI-lea este încoronat rege al Angliei la Westminster Abbey. 1724: A avut loc, la Londra, premiera operei Iulius Caesar, de Georg Friederich...
- Advertisement -corhaz1 - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 17 APRILIE -CALENDAR - MUZICAL ...
Facebook Comments