13.9 C
București
miercuri, ianuarie 20, 2021

19 ​​iulie 1947 s-a născut Brian Harold May…

Must Read

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 19 ​​iulie 1947 s-a născut Brian Harold May...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Brian Harold May este un muzician englez, cântăreț, compozitor și astrofizician. El a ajuns faimos în toată lumea, datorită faptului că a fost chitaristul trupei Queen. Principalele sale contribuții pentru trupă sunt: We Will Rock YouTie Your Mother Down și Fat Bottomed Girls.

A fost onorat cu Ordinul Imperiului Britanic (CBE), în 2005, datorită “serviciilor pentru industria muzicală și pentru caritate”. De asemenea, și-a dat doctoratul în astrofizică la Imperial College London în 2007 și a fost numit rectorul universității Liverpool John Moores din 2008 până în 2013. El deține case în Londra și în Windlesham, Surrey. El este un susținător activ pentru drepturile animalelor și a fost numit vice-președinte al asociației pentru drepturile animalelor RSPCA în septembrie 2012.

În 2005, într-un sondaj de opinie, postul de radio Planet Rock l-a votat pe Brian May ca al 7-lea cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor. El a fost clasat pe locul 26 pe lista revistei Rolling Stone (100 Greatest Guitarists of All Time). În 2012, de asemenea, revista Guitar l-a clasat pe Brian May pe locul 2 în topul celor mai buni chitariști din toate timpurile.

Brian May a început să compună muzică între anii 1968 și 1969, și de-a lungul anilor el a lucrat cu alți interpreți, incluzându-l pe Frank Musker, cu care a scris Too Much Love Will Kill You și pe Elizabeth Lamers, a cărei muzică a câștigat premiul Ivor Novello Awards pentru cel mai bun cântec în 1996. Fiind un aranjator meticulos, el se concentrează pe armonii, câteodată mai mult pe contrapunct decât pe muzica paralelă, ceea ce este un lucru foarte rar pentru o chitară electrică. Exemple de acest gen sunt întâlnite în albumele formației Queen, A Night At The Opera și A Day At The Races, unde a aranjat coloană de jazz pentru mini-orchestra de chitare (“Good Company”), o voce (“The Profet’s Song”) și chitară și o voce contrapunctală (“Teo Teoriate”).

May a explorat multe stiluri ale chitarei, incluzând sweep-picking (“Was It All Worth It”, “Chinese Torture”), tremolo(“Brighton Rock”, “Stone Cold Crazy”, “Death on Two Legs”, “Sweet Lady”, “Bohemian Rhapsody”, “Get Down Make Love”, “Dragon Attack”), tapping (“Bijou”, “It’s Late”, “Resurrection”, “Cyborg”, “Rain Must Fall”, “Business”, “China Belle”, “I Was Born To Love You”), slide guitar (“Drowse”, “Tie Your Mother Down”), Hendrix sounding licks (“Liar”, “Brighton Rock”), tape-delay (“Brighton Rock”, “White Man”) și secvențe melodice (“Bohemian Rhapsody”, “Killer Queen”, “These Are the Days of Our Lives”). Câteva piese solo de-ale sale și părți orchestrale au fost compuse de Freddie Mercury, care apoi i-a cerut lui May să le aducă la viață (“Bicycle Race”, “Lazing on a Sunday Afternoon”, “Killer Queen”, “Good Old Fashioned Lover Boy”). De asemenea, May a efectuat piese acustice remarcabile, incluzând versiunea live de chitară acustică a piesei “Love of My Life”, partea solo a piesei “White Queen” și influența de skiffle în piesa “’39”.

În ianuarie 2007, cititorii revistei Guitar World au votat piesele solo ale lui Brian May “Bohemian Rhapsody”, “Brighton Rock” în topul celor mai bune 50 de melodii din lume (“Bohemian Rhapsody” a fost clasat pe locul 20, iar “Brighton Rock” pe locul 41).

Fiind ajutat de unicitatea chitarei sale, Red Special, May a avut posibilitatea de a crea efecte ciudate și neobișnuite. De exemplu, el a putut să imite o orchestră în melodia “Procession”, iar în “Get Down, Make Love” a putut să creeze multe efecte ciudate cu chitara sa; în “Good Company” el a folosit chitara sa pentru a mima un trombon. May a folosit, de asemenea, chitara sa pentru a crea efectul de “clopoțel” în Bohemian Rhapsody.

Primul instrument, la care Brian May a învățat să cânte, a fost Banjo ukulele, instrument folosit în melodia formației Queen, “Bring Back That Leroy Brown”. Pentru piesa “Good Company” el a folosit un ukulele baritonal obișnuit, pe care l-a cumpărat din Hawaii într-o vacanță. Ocazional, May a mai înregistrat melodii ci alte instrumente co corzi, cum ar fi harpa, sau bass-ul.

Ca și copil, el a fost învățat să cânte la un pian clasic. Chiar dacă Freddie Mercury a fost principalul pianist din formație, May a cântat de foarte puține ori la pian (cum ar fi în piesele: “Save Me”, “Flash”, “Who Wants To Live Forever”). Începând cu anul 1979, el a cântat și la sintetizatoare, live (“Wedding March”, “Let Me Live”) și programate, atât pentru Queen, cât și pentru alte proiecte (cum ar fi, de exemplu, pentru trupa sa).

May este, totodată, un cântăreț desăvârșit.De la albumul Queen II la albumul The Game, May a contribuit cu vocea la cel puțin o melodie din fiecare album. May a cooperat la contribuirea compunerii mini-operei Il Colosso cu Lee Holdbridge, pentru filmul lui Steve Barron, The Adventures of Pinocchio (1996). May a cântat acea operă cu Jerry Hadley, Sissel Kyrkjebo și Just William. Pe ecran, această operă a fost cântată de păpuși.

Primele influențe ale lui Brian May au fost Cliff Richard și The Shadows, pe care îi considera drept cei mai buni interpreți de heavy-metal din lume. Mulți ani mai târziu, el a avut ocazia de a cânta de câteva ori pe scenă, atât cu Cliff Richard, cât și cu chitaristul trupei The Shadows, Hank Marvin. El a colaborat, de asemenea, cu Cliff Richard într-o re-înregistrare al hit-ului din 1958, Move It, care a fost lansat pe 6 noiembrie 2006. Brian May a precizat faptul că The Beatles, Led Zeppelin, The Who și Jimi Hendrix au fost cele mai remarcabile influențe ale sale. Într-un interviu acordat postului de radio BBC, May a menționat că Jimi Hendrix, Jeff Beck și Eric Clapton au fost cei mai importanți chitariști ai lui. În 1991, într-un interviu acordat revistei Guitar World magazine, May a considerat trupa The Who drept “inspirația mea”, cât despre Led Zeppelin, el a precizat că “Noi obișnuiam să ne uităm la aceși tipi și să ne gândim că așa ar trebui să fie bine.” Influențat de Jimmy Page, May a menționat că: “Nu cred că ar fi cineva care să rezume riff-ul mai bine decât Jimmy Page – el este unul dintre cei mai buni chitariști.”

În timpul în care May și tatăl său făceau chitara Red Special, May și-a făcut planuri să facă o a doua chitară. Dar, deoarece Red Special avea un succes mare, el a hotărât să nu mai construiască o altă chitară. Aceste planuri au dus la modificarea unei chitare Luthier în 2004 – 2005. Noua chitară a fost numită Cazmaua (“The Spade”), datorită formei pe care o avea. Cu toate acestea, chitara a mai fost numită Chitara pe care timpul a uitat-o (“The Guitar That Time Forgot”).

Surse:https://ro.wikipedia.org/wiki/…,https://en.wikipedia.org/wiki/…

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 19 ​​iulie 1947 s-a născut Brian Harold May...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 19 ​​iulie 1947 s-a născut Brian Harold May...

Latest News

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel războiul celor două roze). Henric...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare a romanului lui Miguel de...

16 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

27 î.Hr.: Octavianus a primit titulatura sacrală de „Augustus” (cel venerat) si a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”. 1547: Ivan cel Groaznic...

15 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Culturii Naţionale în România‘‘, marcată, anual, la 15 ianuarie, începând din anul 2011; potrivit iniţiatorilor, membrii Academiei Române, alegerea datei are legătură cu...
- Advertisement -corhaz1 - 19 ​​iulie 1947 s-a născut Brian Harold May...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 19 ​​iulie 1947 s-a născut Brian Harold May...
Facebook Comments