Câteva din întâmplările zilei de 18 aprilie…

-1956- În timpul unui concert în Texas, Elvis Presley a concertat la The Municipal Auditorium din Oklahona City, Oklahoma.

-1965- Filmul “T.A.M.I. Show (Teen-Age Music International)”, cu participarea unor trupe si artisti precum The Rolling Stones, Supremes Four Tops, James Brown, The Beach Boys si Smokey Robinson & The Miracles a început sa ruleze la Londra sub denumirea de “Teenage Command Performance”.

-1965- Single-ul “Ticket To Ride” al trupei The Beatles a fost lansat de Capitol Records în Statele Unite. Casa de productie a single-ului a afirmat ca piesa era luata de pe viitorul film „Eight Arms to Hold You” (titlul original al filmului „Help!”).

-1967- Jimi Hendrix, The Walker Brothers, Engelbert Humperdink si Cat Stevens, au cântat în doua spectacole la The Odeon, din Birmingham, Anglia. 1968- John Lennon, George Harrison si sotiile lor au parasit ashramul (lacasul de meditatie spirituala) Maharishi Mahesh Yogi din Rishikesh, India, cu 2 saptamâni înainte de încheierea studiului. Ringo si Paul plecasera mai devreme.

-1967 – Constantin Drăghici, Radu Zaharescu şi Florentin Delmar au semnat muzica spectacolului Horia şi Radi îşi asumă riscul. Premiera a avut loc la Teatrul C Tănase, iar conducerea muzicală i-a revenit lui Gaston Ursu.

-1969- Grupul Smile (cunoscut mai târziu ca si Queen), a concertat la the Revolution Club din Londra, Anglia.

-1970- Câstigatoarea premiului Eurovision pentru cel mai bun cântec a fost declarata Dana, cu single-ul ajuns no.1 în topurile britanice, “All Kinds Of Everything”, acesta fiind si singurul hit no.1 al cântaretei irlandeze.

-1974- Bruce Springsteen si The E Street Band au concertat la The State Theatre din New Brunswick, New Jersey. Spectacolul nu a beneficiat de nici o publicitate facuta de catre agentia lor de impresariat, care a mizat doar pe faptul ca reclama din gura în gura era suficienta ca sa umple sala de 550 de locuri. Doar 250 de spectatori au venit la concert, biletele vânzându-se în avans cu preturi între 4,5-5,5 dolari bucata.

-1975- The Stylistics au început seria de doua saptamâni ca no.1 în topurile britanice cu albumul “The Best Of”.

-1975- Pink Floyd a concertat la The Tucson Community Center Arena din Tucson, Arizona în cadrul turneului lor nord-american de 29 de concerte.

-1980- Blondie a ajuns no.1 în topurile single din Statele Unite cu “Call Me” care a aparut pe coloana sonora în filmul “American Gigolo” cu Richard Gere, piesa ajungând deasemenea no.1 si în topurile britanice.

-1980- Interpretul britanic de 32 de ani care a colaborat cu Geordie Brian Johnson, a fost cooptat în cadrul trupei australiene AC/DC, înlocuindu-l pe Bon Scott care a murit în urma unui episod de consum exagerat de alcool.

-1980- Pentru prima data în istoria clasamentelor americane, primele 5 clasate au fost femei si anume: Crystal Gayle pe locul 1, Dottie West, Debbie Boone, Emmylou Harris si Tammy Wynette completând lista celor ajunse pe primele 5 locuri.

-1980- Rose Royce a ajuns lider în topurile albumelor britanice cu albumul lor LP intitulat “Greatest Hits”.

-1980- R.E.M. au concertat în primul lor spectacol sub numele de R.E.M. la 11:11 Koffee Club din Athens, statul Georgia, în fata unui public de 150 persoane. Acesta s-a terminat la ora 2 dimineata când politia a închis localul deoarece acesta nu avea autorizatie de functionare.

-1986- George Michael a urcat în pozitia de lider a clasamentelor single britanice cu “A Different Corner”, fiind al 2-lea solo no.1 al cântaretului. Michael a devenit primul în istoria topurilor din Marea Britanie care s-a clasat pe locul 1 cu primele 2 lansari. Piesa a fost recunoscuta ca fiind al doilea hit no.1 (dupa “I Just Called To Say I Love You” a lui Stevie Wonder) care a fost compusa, interpretata instrumental si vocal, orchestrata si produsa de aceeasi persoana.

-1986- Prince începe sirul de 2 saptamâni în pozitia 1 a topurilor single americane cu “Kiss”. Prince a mai intrat pe locul 2 cu melodia “Manic Monday” a celor de la The Bangles, pe care el a compus-o pentru acestia sub pseudonimul de “Christopher”.

-1988- Fostul cântaret si membru al duetului Sonny and Cher, Sonny Bono, a fost instalat în functia de primar al orasului Palm Springs.

-1988 – Iris a concertat la Casa de Cultură a Sindicatelor de la Miercurea Ciuc. Incidentele petrecute între unii spectatori şi Miliţie, au dus la încă o suspendare a formaţiei.

-1989- Cei de la The Pixies au dat startul turneului britanic de 19 concerte la The Top Rank, din Brighton.

-1990- În cadrul show-ului din aceasta saptamâna “French and Saunders” de pe postul BBC-TV, Mark Knopfler, David Gilmour, Lemmy, Mark King (de la Level 42) si Gary Moore au aparut cu totii într-un sketch umoristic cu actiunea inspirata de un tribunal. Momentul comic s-a încheiat cu toti chitaristii cântând împreuna.

-1994 – Schnitt Acht (SUA), Beast Of Eden (Africa de Sud), Neurotica şi Sin au evoluat la Arenele Romane în cadrul Maniac Depression Tour.

-1995- The Stone Roses au concertat pentru prima data dupa 5 ani într-un spectacol la The Rockerfella Club, din Oslo, Norvegia. 1998- Robbie Williams a stat 2 saptamâni ca no.1 în topul albumelor din Marea Britanie cu “Life Thru A Lens”.

-2000- Phil Collins a câstigat 250.000 de lire în urma unui proces cu 2 dintre fostii membri ai trupei legat de niste plati din drepturi muzicale. Judecatorul a stabilit ca acestia fusesera platiti în exces din greseala, dar deoarece cei doi muzicieni nu aveau alte venituri, nu au fost obligati sa returneze diferenta.

-2002- Politia a desfasurat o ancheta pentru a afla cum piese din viitorul album al trupei Oasis intitulat “Heathen Chemistry”, au fost puse ilegal în circulatie pe internet. Ei au considerat ca persoana raspunzatoare de acest incident avea acces la sedintele lor private de înregistrari.

-2003- Conrad Leonard, considerat cel mai în vârsta muzician aflat în activitate din Marea Britanie, moare la vârsta de 104 ani. Compozitor si pianist, Leonard a lucrat de-a lungul carierei cu Cole Porter, Petula Clark si la postul BBC. Pâna la venerabila vârsta de 104 ani, el a continuat sa cânte la pian în fiecare zi de joi la prânz în cafeneaua Plantation aflata în Centrul Squire Garden din Twickenham.

-2005- Pe posturile de televiziune din Statele Unite s-a anuntat ca din aprilie se va da startul difuzarii la nivel national a unor reclame de 30 de secunde menite sa atraga familiile de turisti care doreau sa-si petreaca concediul la vestita resedinta Graceland pentru „a trai cu adevarat experienta Elvis Presley”.

-2006- A fost pentru prima data în istoria companiei Elvis Presley Enterprises, Inc. când aceasta s-a folosit de reclamele de televiziune pentru a promova turismul la Graceland.

-2006- Postul britanic BBC TV a difuzat emisiunea Familia McCartney împotriva comertului cu blanuri, care a urmat protestelor cuplului în legatura cu aceasta afacere.

-2010- La o saptamâna dupa ce ziarul oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano, a publicat articolul prin care Biserica Catolica îl iarta pe John Lennon pentru afirmatia facuta ca Beatles sunt “mai vestiti decât Isus”, Ringo Starr le-a respins actul de clementa. Editorii ziarului scrisesera, „Beatlesii au spus ca sunt mai buni decât Isus si au lansat mesaje misterioase posibil satanice….dar ce ar fi muzica pop fara cei de la Beatles?” Ringo a ramas impasibil, replicând urmatoarele: „Nu a afirmat oare Vaticanul ca suntem sau e posibil sa fim satanici? Si totusi ne-au iertat? Eu cred ca Vaticanul mai are multe subiecte de discutat decât despre Beatles”.

Nascuti in aceasta zi…

ALEXIS KORNER 1928-1984, muzician britanic .

DUDLEY MOORE 1935-2002 actor, pianist compozitor britanic .

ROBERTO CARLOS BRAGA 1941, muzician brazilian, solist, compozitor, actor, deţinător de premii Grammy.

LARRY RAMOS 1942 solist din Hawai, The Association .


ALAN PRICE 1942, muzician britanic, keyboards, The Animals, solo .

EVE GRAHAM 1944, solistă din Scoţia, The New Seekers .

NICU COVACI 1947, chitarist, solist, compozitor, lider al formaţiei Phoenix .

MARK VOLMAN 1947 solist american, Turtles, Mothers Of Invention ş.a

.

ROD MORGENSTEIN 1953, baterist american, Winger, Dixie Dregs. https://youtu.be/1knO1Ip9oEg

BOB ROCK 1954, chitarist, producător canadian, The Payolas .

TONY MARTIN 1958, muzician britanic, solist, compozitor, multi-instrumentist, a făcut parte din trupa Black Sabbath în perioada 1987-1991 şi 1993-1997 .

JUAN DIEGO CALLEROS 1962, basist mexican, Mana.


JULIA NEIGEL 1966, solistă, compozitoare din Germania .

DAR WILLIAMS 1967 solistă, chitaristă și compozitoare din SUA .


MARIUS DRAGOMIR 1969, solist, compozitor .


LUIS MIGUEL 1970, solist, compozitor, producător mexican, deţinător de premii Grammy .

RUUD JOLIE 1976 chitarist olandez, Within Temptation .

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here