13.9 C
București
marți, noiembrie 24, 2020

19 mai – CALENDAR MUZICAL…..

Must Read

23 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

  534 î.Hr. - Acum 1486 de ani, Pisistrate (c. 600-527 î. Hr.), tiran al Atenei, organiza primele reprezentații de...

21 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

1615 - Bătălia de la Tătăreni, Alexandru Movilă, sprijinit de nobilii polonezi Mihai Wisniowiecki şi Samuel Koreki, îl învinge...

20 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

1224 - Acum 796 de ani, era menționată pentru prima dată biserica „Sf. Mihail” din Cisnădioara (jud. Sibiu), monument...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 19 mai - CALENDAR MUZICAL.....
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

1945,s-a născut Peter Dennis Blandford Townshend , în Chiswick, Londra, Anglia, într-o familie de talente muzicale.

Muzicianul englez de muzică rock, Pete Townshend a fost una dintre cele mai importante figuri din genul muzicii rock în anii ‘ și Un compozitor talentat și interpret dinamic, și-a lăsat publicul vrăjit cu leagănele sale de moară de vânt și mișcări de chitară zdrobitoare. În anii activi, Pete Townshend a fost cel mai important compozitor și chitarist al formației engleze de rock, “The Who” și este până în prezent, venerat pentru lucrările sale concepțiile sale și concepții out-of-of-the box. Ulterior, el a continuat să urmeze o carieră solo și a lansat, de asemenea, multe albume tribut în cinstea profesorului său spiritual, Meher Baba. Într-o carieră muzicală care a durat mai bine de patru decenii, a scris aproximativ 100 de piese pentru diverse albume ale trupei ” The Who care include albumul de operă câștigător al premiului Grammy, ” Tommy ” (care a fost deschis pe Broadway), albume concept și alte opere rock și clasicul atemporal, ” Quadrophenia Unele dintre albume binecunoscutele sale includ: ” Glas gol ” White City: A Novel ” și ” Psychoderelict El a fost prezentat pe lista revistei ” Rolling Stone ” a revistei ” a revistei ‘ 100 cei mai mari chitariști din toate timpurile A fost, de asemenea, introdus în Rock and Roll Hall of Fame.

Copilărie și viață timpurie…
Peter Dennis Blandford Townshend s-a născut pe 19 mai 1945, în Chiswick, Londra, Anglia, într-o familie de talente muzicale. Tatăl său Cliff Townshend a fost saxofonist, iar mama Betty Townshend a fost cântăreață.
Copil fiind, el a arătat plăcut pentru muzică, în special rock and roll-ul american, de care a devenit atras la mijlocul anilor 1950 Când a împlinit ani, bunica lui i-a dăruit prima chitară.
Din 1961, a început să urmeze Ealing Art College, Londra, Anglia, unde a studiat pentru a deveni artist grafic. Anul următor, împreună cu prietenul de școală, John Entwistle, a co-fondat trupa, ” Confederații
El și John Entwistle au devenit mai târziu parte a formației rock engleze, ” The Detour care a fost redenumit mai târziu, ” The Who ” în 1964. El a fost chitaristul trupei.

Cariera…
Din 1964, a scris câteva single-uri de succes pentru trupă. Unele dintre single-uri includ: ” Nu pot explica ” Poze cu Lily ” înlocuitor ” și ” Generația mea
Pe 3 decembrie 1965 a fost lansat albumul de debut al trupei intitulat ” My Generation Ca parte din ” The Who a compus și a compus majoritatea cântecelor. Albumul a primit aprecieri critice.
În 1966, ” The Who ” a apărut cu cel de-al doilea album intitulat ” A Quick One care a prezentat piesa masivă, ” Happy Jack În anul următor, trupa a lansat cel de-al treilea album, ” The Who Sell Out
În 1969, ” The Who ” lansează următorul lor album, ” Tommy care a fost compus de el. A primit multe laude și a câștigat aprecieri critice pentru munca sa în album.
În 1970, împreună cu Ronnie Lane, a apărut cu albumul intitulat ” La mulți ani Acest album a fost un omagiu și dedicație pentru Meher Baba, mentorul său spiritual.
În 1971, ” The Who ” a apărut cu albumul intitulat ” Who ‘ s Next care a avut elemente de operă rock, idee care a fost concepută de el. Albumul a fost atât aclamat critic, cât și a avut succes comercial.
În 1972 a apărut cu albumul colaborativ, ” I Am care a fost un album tribut adus lui Meher Baba. În același an, a lansat albumul, ” Cine a venit First
În 1973, ” The Who ” a lansat cel de-al doilea album de operă rock, ” Quadrophenia care a fost bine primit comercial. În plus, a primit recenzii pozitive de la criticii muzicali din toată lumea.
În 1975, ” The Who ” a apărut cu albumul lor intitulat ” The Who by Number care a ajuns la topurile muzicale. În anul următor, a apărut cu albumul ” With Love care a fost dedicat mentorului său, Meher Baba.
În 1977 a colaborat cu basistul Ronnie Lane pentru albumul intitulat ” Rough Mix Unele dintre cântecele scrise de el includ, ” My Baby Gives It Away ” Keep Me Turning ” ,” Street in the City ” și ” Heart to Hang On.

În 1978, ” The Who ” a apărut cu albumul lor topping intitulat ” Who Are You care a fost ultimul lor album cu bateristul Keith Moon în timp ce a murit în câteva zile de la lansarea albumului.

În 1980, a apărut cu albumul său solo intitulat, ” Goală Glas care a devenit unul dintre cele mai de succes albume ale sale. Anul următor, ” The Who ” a apărut cu albumul, ” Face Dance pentru care a scris majoritatea cântecelor.
În 1982 a venit cu albumul solo, ” All the Best Cowboys au Chinese Eyes În același an, ” The Who ” a lansat albumul ” It ‘ s Hard care a fost relansat în ultimii ani.
În 1985, a lansat albumul său concept solo intitulat ” White City: A Novel În anul următor, a apărut cu albumul live, ” Deep End Live ” care au prezentat fragmente de spectacole live de la Academia Brixton din Londra.
n 1989, a ieșit cu ” Omul de fier: The Musical de Pete Townshend care a fost în cea mai mare parte compusă și interpretată de el. În același an, single-urile sale, ” A Friend is A Friend ” și ” I ‘ t Will Run Anymore ” au fost lansate.
În 1993, el a lansat albumul concept intitulat ” Psychoderelict care a fost atât produs și proiectat de el. Anul următor, a ieșit cu albumul de compilație, ‘ Scoop3’.
În 1993, musicalul rock, ” The Who ‘ s Tommy bazat pe albumul de operă ” The Who ‘ s ” Tommy ‘ s-a deschis pe Broad Și asta a fost transformată într-o carte.
În 2000 a lansat o serie de albume live intitulate, ” Live: Sadler ‘ s Wells ” Live: The Empire ” și ” Live: The Fillmore În anul următor a ieșit cu albume, “Jai Baba” și ‘O’ Parvardigar

În 2006, ” The Who ” a lansat albumul intitulat, ” Endless Wire ” și a apărut și cu albumul live, ” Live from Toronto În acel an, formația a ieșit și cu piesa extinsă, ” Wire & Glas
În 2007, un documentar bazat pe ” The Who ” intitulat ” Amazing Journey: The Story of the Who ” a fost lansat la televizor. În anul următor au fost supuși unui concert special omagiu, difuzat ca “VH1 Rock Honors : The Who”
În 2010, “The Who” a susținut un spectacol la Super Bowl XLIV, în timpul pauzei. În același an, trupa a lansat albumul compilației intitulat ” Greatest Hits

The Who ‘a interpretat, ” Generația mea ” See me, Feel Me ” și ” Baba O’ Riley ” la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpi În același an formația a anunțat și un turneu.

Lucrări majore…
Cântecul, ” Generația mea ” de ” The Who ” a fost introdus în Grammy Hall of Fame. A fost prezentată în cântecele din ‘ 500 de la The Rock and Roll Hall of Fame ‘ 500 care modelat Rock and Roll ‘.
Albumul său solo, ” Glas ” a fost clasat pe locul 57 în lista revistei ” Rolling Stone ” a revistei ” 100 Greatest Albume ale anilor 1980 Într-un sondaj Gibson Guitar Corp, o firmă de instrumente muzicale, a fost evaluată pe locul 5 pentru, ” The Greatest albume lansate de un artist care a fost anterior într-o trupă de succes

Premii și realizări…
În 1983, a primit “Premiul Life Achievement” la ceremonia premiilor BRIT.
În 1994, a primit premiul Grammy pentru categoria ” Cel mai bun album muzical Show ” pentru ” The Who ‘ s Tommy
În 2008 a fost destinatarul Centrului Kennedy Center.
În 2010 a primit doctoratul onorific de la Universitatea din vestul Londrei.

Viața personală…
Pe 20 mai 1968 s-a căsătorit cu Karen Astley, cu care a avut trei copii. Cuplul s-a despărțit în 1994 și a divorțat legal în 2009.
În 1974, a organizat un spectacol de beneficii pentru Centrul de Play Community Camden Square. A donat și pentru alte organizații caritabile, inclusiv organizații caritabile pentru copii și a fost implicat în multe activități filantropice.
El a stabilit Meher Baba Oceanic în Londra, pentru adepții Baba. Organizația a avut instalații de editare a filmelor și dublare împreună cu șederea economică. El a contribuit și la Trustul Avatar Meher Baba din India.

El a donat și a efectuat, de asemenea, servicii pentru Amnesty International, organizație pentru drepturile omului A făcut și spectacole caritabile pentru același lucru.
Este un susținător al reabilitării drogurilor și a susținut acest lucru în multe dintre concertele și eforturile sale muzicale.
Locuiește cu prietena sa, Rachel Fuller, care este muziciană în The Wick, Richmond, Anglia.

Acest muzician englez câștigător al premiului Grammy este adesea cunoscut că își sparge chitarele după spectacole.

1949,s-a născut DUSTY HILL , basist, vocalist american, ZZ Top .safe image.php?d=AQB9vIDr43onA0pl&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Fwww.iqerror.info%2Fwp content%2Fuploads%2F2018%2F05%2F32920052 1816087155101761 1235086432297549824 n e1526707543307 - 19 mai - CALENDAR MUZICAL.....

-1951 s-a născut JOEY RAMONE / JEFFRY ROSS HYMAN (d.2001), solist american, The Ramones .

-1954 s-a născut PHIL RUDD , baterist australian, AC/DC .

-1956 s-a născut MARTYN WARE , muzician, producător britanic, The Human League, Heaven 17 .

-1960 s-a născut YAZZ , solistă britanică . https://youtu.be/UtKADQnjQmc

-1962 s-a născut IAIN HARVIE , chitarist scoţian, Del Amitri .Imagini pentru iain harvie del amitri

-1973, Stevie Wonder la No.1 pe US singles chart cu ‘You Are The Sunshine Of My Life’ .

-1973, Wizzard la No.1 pe UK singles chart cu ‘See My Baby Jive’ .

-1974,The Rubettes la No.1 pe UK singles chart cu ‘Sugar Baby Love’ .

-1978 – Dire Straits a lansat primul lor single ‘Sultans of Swing’, înregistrat cu un buget de 120 £. Piesa a fost prima inregistrata ca un demo la Pathway Studios, North London, în iulie 1977, și rapid a ajuns un hit dupa ce a fost difuzat  la Radio Londra.

-2002,Liberty X la No.1 pe UK singles chart cu ‘Just A Little’.

2010 ,Led Zeppelin cu ‘Stairway to Heaven’  a fost numita piesa  rock favorită in Marea Britanie într-un studiu realizat de ascultătorii postului de radio Absolute Classic Rock. Led Zeppelin a mai avut alte două piese în top 10 „‘Whole Lotta Love’ “ a fost votată pe locul 4 și ‘Rock ‘n’ Roll’, cel de-al patrulea album al grupului care a fost pe locul 7.

-2012,Rota Ora feat. Tinie Tempah at No.1 pe UK chart cu ‘RIP’.

John Berry, membru fondator al grupului rapp  Beastie Boys a murit la vârsta de 52 de ani.

 

 

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 19 mai - CALENDAR MUZICAL.....

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 19 mai - CALENDAR MUZICAL.....

Latest News

23 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

  534 î.Hr. - Acum 1486 de ani, Pisistrate (c. 600-527 î. Hr.), tiran al Atenei, organiza primele reprezentații de...

21 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

1615 - Bătălia de la Tătăreni, Alexandru Movilă, sprijinit de nobilii polonezi Mihai Wisniowiecki şi Samuel Koreki, îl învinge pe Ştefan Tomşa şi se...

20 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

1224 - Acum 796 de ani, era menționată pentru prima dată biserica „Sf. Mihail” din Cisnădioara (jud. Sibiu), monument istoric și de arhitectură din...

18 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

1302 - Prin bula papală Unam Sanctam, papa Bonifaciu al VIII-lea proclamă supremaţia spirituală a papei asupra tuturor deciziilor dogmatice. 1307 - După legenda lui...

16 noiembrie – CALENDARUL ZILEI…

1364 - Începutul domniei lui Vladislav I în Țara Românească, cunoscut și sub numele de Vlaicu Vodă, a domnit pană în 1377. S-a îngrijit...
- Advertisement -corhaz1 - 19 mai - CALENDAR MUZICAL.....

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 19 mai - CALENDAR MUZICAL.....
Facebook Comments