13.9 C
București
miercuri, ianuarie 20, 2021

20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana…

Must Read

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Carlos Santana  (născut la 20 iulie 1947) este un muzician mexican și american care a devenit cel mai cunoscut la sfârșitul anilor 1960 și începutul anilor ’70, împreună cu trupa sa, Santana , care a pionierat o fuziune de rock și jazz latino-american. Sunetul trupei a inclus liniile sale de chitară melodice, bazate pe blues, cu ritmuri latine și africane, cu instrumente de percuție precum timbales și congas, care nu au fost ascultate în muzica rock. Santana a continuat să lucreze în aceste forme în deceniile următoare.

El a experimentat o renaștere a popularității și a aprecierii critice la sfârșitul anilor 1990. În 2003  l-a situat pe  Santana pe locul  20 in  lista celor 100 de mari chitaristi de toate timpurile.  A câștigat 10 premii Grammy și trei premii Grammy Latin .

A învățat să cânte la vioară la vârsta de cinci ani și chitara la vârsta de opt ani sub tutela tatălui său, un muzician mariachi . Fratele său mai mic, Jorge Santana , a devenit, de asemenea, un chitarist profesionist.Tânărul Carlos a fost puternic influențat de Ritchie Valens într-un moment în care erau foarte puțini mexicani în muzica rock și pop americană.

Santana a devenit cetățean american naturalizat în 1965. 

La 19 octombrie 2007, Deborah Santana a depus cererea de divorț citând ” diferențe ireconciliabile ” după 34 de ani de căsătorie. 

Santana s-a logodit cu bateristul Cindy Blackman , 170px Cindy Blackman  - 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana...dupa propunerea lui la  un concert al Tone Tour universal in  Tinley Park din suburbia Chicago , Illinois, în data de 9 iulie 2010. Cei doi s- au căsătorit în decembrie 2010.  Ei trăiesc în Las Vegas . 

Santana are 3 copii: Salvador, Stella și Angelica. 

 În jurul vârstei de opt ani, Santana “a căzut sub influența” interpreților de blues ca BB King , Javier Bátiz și John Lee Hooker . Opera lui Gábor Szabó la mijlocul anilor ’60, de jazz / tsigar, a influențat puternic jocul lui Santana. Într-adevăr, compoziția lui Szabó “Regina țiganilor” a fost folosită ca a doua parte a tratamentului lui Santana din 1970 cu compoziția “Black Magic Woman ” a lui Peter Green, aproape în jos până la chiturile identice ale chitării. Albumul instrumental al lui Santana, Shape Shifter, din 2012 include o melodie numită “Mr. Szabo”, jucată în tribună în stilul lui Gábor Szabó. Santana are, de asemenea, influențe importante de la  Jimi Hendrix ,  Mike Bloomfield , Hank Marvin și Peter Green ; el l-a considerat pe Bloomfield un mentor direct.

Santana s-a mutat la San Francisco și, în octombrie 1966, a lansat Santana Blues Band . Până în 1968, trupa a început să încorporeze diferite tipuri de influențe în bluzele lor electrice. “Dacă mă duc la o cameră de pisică”, își aminti chitaristul trupei, îl asculta pe Sly [Stone] ,Jimi Hendrix ,  Stones ,Beatles, Tito Puente,Mongo Santamaría ,Miles [Davis] și [John] Coltrane .

Santana a cantat pe un Gibson SG Special cu pick-up P-90 la festivalul Woodstock. În perioada dintre eliberarea lui Abraxas și Santana III (1970-1972), el a folosit diferite Gibson Les Pauls și un Black Gibson SG Special. În 1974 a jucat și a aprobat Gibson L6-S Custom. Acest lucru se poate auzi pe albumul Borbeletta. Din 1976 până în 1982, chitara sa principală a fost Yamaha SG 175B și, uneori, un alb Gibson SG Custom cu 3 pick-up-uri deschise. În 1982 a început să folosească o chitară personalizată PRS Custom 24. În 1988, chitarele PRS au început să producă chitarele de semnătură Santana, pe care Santana le-a jucat de-a lungul diferitelor sale iterații (vezi mai jos).

Santana utilizează în prezent o chitară model Santana II echipată cu pick-up-uri acoperite cu nichel de tip PRS Santana III, un tremolo bar și șir de caractere .009-.042 calibrate D’Addario . El joacă, de asemenea, un PRS Santana Multidimensional (MD).  Chitarele Santana au gâturi dintr-o singură bucată de mahon, acoperită cu frezii din lemn de trandafir (unele dintre ele prezintă un foarte căutat lemn de trandafir brazilian25). Acest lucru ajută la crearea tonului neted, de sticlă, pentru care este cunoscut.

Santana folosește de asemenea o chitară clasică, el a folosit Alvarez Yairi CY127CE cu șiruri de nylon de tensiune Alvarez  în ultimii ani din 2009 utilizează modelul “Model-T” Jazz Electric Nylon, realizat la comandă, semi-gol de Toru Nittono. 

Santana nu folosește multe pedale de efecte . Chitara PRS este conectata la un Mu-Tron pedală wah wah (sau, mai recent, un wah Dunlop 535Q și un T-Rex Replica cu pedale întârziere , apoi  un  Jim Dunlop amp switcher personalizat ,care la rândul său, este conectat la diferite  amplificatoare sau dulapuri.

Caracteristica distinctivă de chitară a lui Carlos Santana este produsă de chitarele semnate PRS Santana conectate în mai multe amplificatoare. Amplificatoarele constau dintr-un Mesa Boogie Mark I, un reverb Dumble Overdrive și mai recent un amplificator Bludotone. Santana compară calitățile tonale ale fiecărui amplificator cu cea a unui cântăreț care produce tonuri nazale, tonuri în piept și tonuri de burtă. Un comutator  cu trei căi este folosit pe placa de pedală a lui Carlos pentru a putea comuta . Adesea, tonurile unice ale fiecărui amplificator sunt amestecate, complementându-se reciproc, producând un ton mai bogat.

Sursa:https://en.wikipedia.org/wiki…

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana...

Latest News

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel războiul celor două roze). Henric...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare a romanului lui Miguel de...

16 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

27 î.Hr.: Octavianus a primit titulatura sacrală de „Augustus” (cel venerat) si a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”. 1547: Ivan cel Groaznic...

15 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Culturii Naţionale în România‘‘, marcată, anual, la 15 ianuarie, începând din anul 2011; potrivit iniţiatorilor, membrii Academiei Române, alegerea datei are legătură cu...
- Advertisement -corhaz1 - 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 20 iulie 1947 s-a născut Carlos Santana...
Facebook Comments