13.9 C
București
luni, august 3, 2020

22 mai – Ziua internaţională a diversităţii biologice…

Must Read

3 august – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Timişoarei”. 3 August, a devenit ziua orașului prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această...

2 august – CALENDARUL ZILEI…

- „Ziua Naţională a Republicii Macedonia”. (FYROM – Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei): aniversarea începutului răscoalei antiotomane din 1903....

1 august – CALENDARUL ZILEI…

– „Ziua Tanchiştilor Români” (la 1 august 1919, în oraşul Giurgiu, se înfiinţa, prin ordin al regelui Ferdinand I,...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 22 mai - Ziua internaţională a diversităţii biologice...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Este marcată în fiecare an la data de 22 mai. Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia 55/201, din 20 decembrie 2000, a proclamat ziua de 22 mai ca Zi internaţională a diversităţii biologice, în scopul creşterii gradului de înţelegere şi conştientizare a problemelor legate de biodiversitate.

Ziua a fost aleasă după data de 22 mai 1992 când a fost adoptat, cu prilejul Conferinţei de la Nairobi, textul Convenţiei privind Diversitatea Biologică. Principalele obiective ale acestei Convenţii sunt conservarea diversităţii biologice, utilizarea componentelor sale într-un mod durabil şi partajarea corectă şi echitabilă a beneficiilor care decurg din utilizarea resurselor genetice.

Iniţial această zi a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 49/119, din 19 decembrie 1994, spre a fi celebrată la 29 decembrie, reprezentând data la care a intrat în vigoare Convenţia privind Diversitatea Biologică (29 decembrie 1993). Data stabilită fiind foarte aproape de sfârşitul anului, o perioadă marcată de vacanţe în multe ţări, a făcut dificilă organizarea evenimentelor dedicate zilei, ceea ce a dus, ulterior, la schimbarea acesteia.

România a semnat Convenția pe data de 5 iunie 1992. Proclamarea acestei zile la nivel internațional, are la baza un semnal de alarmă cu privire la problemele privind biodiversitatea, mai ales că, în prezent, o mulțime de specii, atât faună cât și floră, se află pe care le dispariție. Transformarea mediului înconjurător pentru a fi prielnic doar vieții omului, crează un dezechilibru în natură, un dezechilibru care trebuie stopat sau măcar încetinit, pentru o mai bună conservare.

De Ziua Internațioanală a Biodiversității au loc evenimente prin intermediul cărora se dorește informarea a cât mai multor persoane cu privire la ceea ce înseamnă biodiversitatea, responsabilizarea persoanelor prin implicarea lor activă în diferite acțiuni de susținere a biodiversității și a naturii, în general. Protejarea mediului poate să înceapă de la fiecare persoană în parte, prin activități relativ simple, care să păstreze natura așa cum este și pentru generațiile viitoare.Imagini pentru Ziua InternaÅ£ională a Biodiversităţii”

Potrivit site-ului Convenţiei privind Diversitatea Biologică (Convention on Biological Diversity), https://www.cbd.int., tema din 2019 a Zilei internaţionale a diversităţii biologice este ”Biodiversitatea noastră, alimentaţia noastră, sănătatea noastră”.

Printr-o notificare din 2017, Secretariatul Convenţiei privind Diversitatea Biologică a anunţat că invită Părţile la Convenţie să participe la cea de-a 25-a aniversare, între alte activităţi, şi prin organizarea şi găzduirea de manifestări locale în ziua de 22 mai, Ziua internaţională a diversităţii biologice.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În cadrul celei de-a 65-a sesiuni, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat perioada 2011-2020 ca fiind ”Deceniul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Biodiversitatea, cu scopul de a contribui la punerea în aplicare a Planului strategic privind Biodiversitatea pentru perioada 2011-2020” (Rezoluţia 65/161).

Prin Deceniul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind Biodiversitatea guvernele sunt încurajate să dezvolte, să implementeze şi să comunice rezultatele strategiilor naţionale de implementare a Planului Strategic pentru Biodiversitate. Deceniul ONU privind Biodiversitatea coincide cu Planul Strategic pentru Biodiversitate 2011-2020 adoptat de Conferinţa Părţilor la cea de-a zecea sa reuniune desfăşurată la Nagoya, Japonia.şi sprijină implementarea acestuia.

Surse:https://www.agerpres.ro/flux..,www.ecomagazin.ro/,https://romaniasalbatica.ro/,https://ro.wikipedia.org/wiki…

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 22 mai - Ziua internaţională a diversităţii biologice...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 22 mai - Ziua internaţională a diversităţii biologice...

Latest News

3 august – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Timişoarei”. 3 August, a devenit ziua orașului prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 217 din 1999. Prin această...

2 august – CALENDARUL ZILEI…

- „Ziua Naţională a Republicii Macedonia”. (FYROM – Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei): aniversarea începutului răscoalei antiotomane din 1903. NOTĂ: La 8 septembrie se...

1 august – CALENDARUL ZILEI…

– „Ziua Tanchiştilor Români” (la 1 august 1919, în oraşul Giurgiu, se înfiinţa, prin ordin al regelui Ferdinand I, prima subunitate de tancuri din...

28 iulie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei” iniţiată de Alianţa Mondială pentru Hepatită, în 2008, cu scopul de a oferi o oportunitate pentru educaţie şi...

26 iulie – CALENDARUL ZILEI…

  Evenimente... 1324: Basarab I, voievodul Țării Românești (1310-1352) a fost numit, într-un act emis de Cancelaria maghiară, „voievodul nostru transalpin”. Basarab a acceptat suzeranitatea regelui...
- Advertisement -corhaz1 - 22 mai - Ziua internaţională a diversităţii biologice...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 22 mai - Ziua internaţională a diversităţii biologice...
Facebook Comments