S-a născut în Egipt din părinți italieni, dar și-a petrecut o mare parte a vieții în Franța, unde, după ce a primit cetățenia franceză, a avut numele Yolanda Gigliotti.

Ea a primit 55 de discuri de aur și a fost prima cântăreață care a câștigat un disc de diamant.

Nu era doar o frumusețe cu totul special, ci avea o voce seducătoare și o prezență scenică care cucerea imediat.Imagini pentru dalida

De-a lungul carierei sal, Dalida a cântat melodii în 10 limbi. Este considerată printre cele mai populare șase cântărețe din lume. În anul 1961, ea obține cetățenia franceză, în urma mariajului. Între anii 1956 și 1987 a fost cântăreață, iar între 1954 și 1986 și-a demonstrat talentul și în cinematografie.

Albumele sale s-au vândut în 170 de milioane de exemplare în întreaga lume. Ultimul album l-a înregistrat în anul 1986. În cei 30 de ani de carieră, Dalida a primit 70 de discuri de aur și a fost prima cântăreață care a primit discul de diamant.

Povestea de viață a marii dive cu părul lung și blond, chip de regină a frumuseții și siluetă ireproșabilă, este una tragică.
În anul 1950, Dalida a participat la Miss Ondine și a ieșit învingătoare, look-ul ei cucerind pe toată lumea. În anul 1954, la vârsta de 20 de ani, ea a concurat la Miss Egipt și a fost încoronată regina frumuseții.

În ciuda succesului imens pe care l-a avut în plan profesional, viața sentimentală a artistei ba fost marcată de probleme personale și de relații amoroase nereușite.
La sfârșitul lui ianuarie 1967, Dalida avea o relație cu muzicianul italian Luigi Tenco, care s-a sinucis. A fost găsit în camera de hotel chiar de artistă. O lună mai târziu, Dalida a încercat să-și pună capăt zilelor cu o supradoză de medicamente, într-un hotel din Paris. A fost în comă cinci zile, după care au urmat luni întregi de convalescență.
În decembrie 1967, vedeta a rămas însărcinată cu un student italian de 18 ani, pe nume Lucio. A făcut avort și nu a mai putut avea copii.

În septembrie 1970, fostul soț al Dalidei, Lucien Morisse, cu care a fost căsătorită între anii 1956 și 1961, s-a sinucis, împușcându-se în cap.
În iulie 1983, iubitul cântăreței din perioada 1972-1981, Richard Chanfray, s-a sinucis și el.
Pe 23mai 1987, Dalida și-a pus capăt zilelor cu o supradoză de medicamente. ”Viața mi-a devenit insuportabilă… Iertați-mă!”, a scris diva într-un bilet de adio. Avea 54 de ani.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here