13.9 C
București
miercuri, ianuarie 20, 2021

23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.

Must Read

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie. De asemenea, se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii ce confirmă aceste realizări de excepție.

Părinții lui, Dr. Iglesias Puga și Maria del Rosario au avut grijă ca fiul lor, Julio, să studieze Dreptul la Universitatea Complutense din Madrid, dar viața nu l-a lăsat să-și termine studiile din cauza unui accident de mașină ce l-a lăsat paralizat pentru un timp în care a realizat că cea mai bună metodă de a-și canaliza durerea morală ṣi fizică e să se închidă în minunata lume a muzicii. Totul a început atunci când într-o zi când era internat în spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa, pe scurt, a început fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă respectabilă de 40 de ani, încununați cu numeroase albume răsplătite cu aur, platină și numeroase distincții, uneori unice în lume. În anul 1971 s-a însurat cu Isabel Preysler Arrastria cu care a avut 3 copii: “Chabeli” Marĺa Isabel(1971), Julio Iglesias Jr. (1973) și Enrique Iglesias (1975), ultimii doi alegând să calce pe urmele tatălui lor.Imagini pentru Julio Iglesias

La începutul anilor 1990, și-a unit destinul cu Miranda Johanna Maria Rijnsburger cu care are 5 copii, ultimul născându-se în 2007. Primul album al artistului se numește La Vida Sigue Igual (1969), iar cel mai recent “Julio Iglesias 1” (2011).

După lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Julio Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deținuții politici. Aceștia erau obligați să asculte non-stop și cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic.

Cu mai mult de 300 milioane de discuri vandute in toata lumea , a primit mai mult de 2600 discuri de platina si de aur , are la activ peste 5000 de concerte in mai mult de 600 de tari din intreaga lume . Figura sa a aparut pe copertile a peste 1700 de reviste . Original ambasador international al muzicii , a inregistrat muzica sa in mai mult de 14 limbi straine , intrand in Cartea Recordurilor fiind cantaretul care a vandut discuri in mai multe limbi straine , din toata istoria muzicii si pentru acest lucru a primit un Disc de diamant .Imagini pentru Julio Iglesias

Este copilul cel mai mare al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga si al Maríei del Rosario de la Cueva y Perignat. Julio Iglesias si-a petrecut copilaria impreuna cu fratele sau Carlos.
Din partea mamei, bunicul sau José De La Cueva a fost un faimos ziarist andaluz , iar bunica sa , Dolores de Perinan Orejuela de Camporedondo era descendenta directa din nobilimea spaniola . Unchiul sau , Marqués de Perinan, si varul sau de asemeni , au fost ambasadorii Spaniei in Anglia timp de 20 de ani . Doua secole inainte , un Camporedondo a fost unul din ultimii guvernatori spanioli in Puerto Rico si s-a casatorit cu o bastinasa din aceasta insula , printre persoanele aflate in descendenta sa numarandu-se si bunica lui Julio.
Cu o statura atletică , tânărul Julio era un adolescent îndrăgostit de sport ,care și-a transformat visul in realitate , cand a fost ales sa apere poarta selectionatei secunde a lui Real Madrid . A împărțit același vestiar cu jucători vestiți ca : Velázquez, Ramón Moreno Grosso, De Felipe, Luís Costa, Espejo si Hernández.

Julio a fost atat la antrenamentele de fotbal cat si la cursurile facultatii de drept din cadrul Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid, unde si-a luat licenta in drept-in speranta de a face parte din Corpul diplomatiei spaniole . Ii lipsea numai o semnatura ca sa inceapa , cand un accident rutier a terminat cu cariera sa. A ramas semiparalitic timp de aproape 2 ani , ceea ce l-a indepartat definitiv de terenul de fotbal . In ziua de 22 septembrie 1963 la ora doua noaptea, venind de la o petrecere , a avut loc accidentul. Toți cei aflați în mașina au scăpat ca prin miracol, dar doctorii erau foarte rezervati in ceea ce priveste posibilitatea lui julio de a mai merge vreodată . Avea 20 de ani .Chiar daca a renunțat complet la fotbal, nu a renunțat niciodată la dorința de a fi “cineva “ .
Eladio Magdaleno, un tânăr infirmier care avea grija de Julio în spital, a fost primul care și-a dat seama de nostalgia pe care o simțea fostul fotbalist, de frământările acestuia privind menirea si misiunea omului în viată!! De aceea a fost prima persoana care i-a dăruit lui Julio o chitara ca mijloc de terapie, pentru combaterea gândurilor negre .

Începând din acel moment, convalescentul si-a descoperit o noua pasiune si un nou tel in viața. A început prin a –si pune pe muzica poemele scrise ,fără să știe că acestea erau preambulul unei cariere care se va dovedi una de foarte mare succes.
Dorința mare de a-si relua viața si marele ajutor dat de familie ( tatăl și-a întrerupt un an munca pentru a-și ajuta fiul ) a “produs “ miracolul : Julio a putut din nou sa mearga !. Apoi au urmat lunile de recuperare in : La Carihuela in Torremolinos, Málaga si Benidorm, Alicante.

Odata recuperat, si-a reluat studiile si a plecat la Londra pentru a studia engleza , prima data in Ramsgate si apoi la Bell’s Language School din Cambridge. La fiecare sfarsit de saptamana canta intr-un pub, in Air Port Pub, cantece care erau la moda in acel timp: melodii ale lui Tom Jones, Engelbert Humperdinck, The Beatles. Tot in Cambridge, a cunoscut-o si pe Gwendolyne Bollore care va fi logodnica sa si care i-a inspirat una din melodiile cele mai celebre : Gwendolyne.
Intr-o zi , Julio, se hotara sa mearga la o casa de productie muzicala ca sa le ofere unele dintre cantecele sale , pentru a fi interpretate de vre-unul din cantaretii de acolo . Atunci administratorul firmei ascultand “demo-ul “ realizat de Julio la un simplu magnetofon numai cu chitara l-a intrebat de ce nu-si interpreteaza el compozitiile ? Julio a raspuns ca nu pooate face acest lucru pentru ca el nu este cantaret . La finalul acestei conversatii administratorul l-a convins sa se prezinte la Festivalul International al Cantecului de la Benidorm.
Pe 17 iulie 1968 este anunțat învingător împreună cu melodia sa “ La vida sigue igual “, compusa in perioada convalescentei . Acest succes l-a făcut sa semneze un contract cu casa de discuri Columbia Records . Tot atunci a înregistrat si primul sau single cu melodia câștigătoare si care foarte rapid s-a transformat in “ocupanta locului intai “ in topurile spaniole .

În februarie 1969 a participat la la Festivalul International Cerbul de Aur de la Brașov . Tot în același an a înregistrat primul sau disc “Yo Canto”, in studiourile DECCA din Londra si a facut primul sau turneu in Spania .

A participat la Festivalul International al Cântecului de la Vina del Mar, in Chile. De asemeni a participat la Festivalul Cantecului de la San Remo, Italia si a jucat in primul lui film , cu caracter autobiografic , La vida Sigue Igual.
Cu melodia sa Gwendolyne in 1970, Julio Iglesias a câștigat Festivalul Cântecului de la Barcelona , festival ce s-a desfășurat în Palacio de las Naciones en Montjuic si asa a câștigat dreptul de a reprezenta Spania la Festivalul Eurovisión, care in acel an se desfășura la Ámsterdam. La acest festival a ocupat locul 4 .
Cu toate ca nu a câștigat concursul Eurovisión, Julio Iglesias a înregistrat melodia sa “Gwendolyne” in patru limbi si astfel acest cântec a fost cel mai difuzat , fără îndoiala , în toata Europa si a ocupat un loc in fruntea topurilor din Spania si din alte tari ale Americii Latine .

In anul 1970 cântărețul a fost invitat la Festivalul Cântecului din Luxemburg , la un festival de televiziune din Germania . A participat la Midem, Cannes, si la Festivalul din Osaka . Tot in acest an a reușit un record in Spania : 41 de concerte in 41 de orașe diferite . in timp de 30 de zile .Unul din aceste concerte a fost si concertul dedicat inaugurării ansamblului Puerto Banús din Marbella cu prezenta Principesei Grace de Mónaco si a lui Aga Khan.
Tot in 1970, Julio a cunoscut-o la o petrecere, pe filipineza Isabel Preysler Arrastria, născută la Manila, pe 18 februarie 1951. Aceasta femeie ii va inspira primele cântece romantice si ii va darui trei copii . Pe 29 ianuarie 1971, in Illescas, Toledo, Julio Iglesias se căsătorește cu Isabel Preysler, serbând-si luna de miere in Gran Canaria . Pe 1 august , in acelasi an , la Estoril, s-a născut primul sau copil , o fata pe care a numit-o María Isabel Iglesias Preysler, Chabeli Iglesias.
Pe parcursul anului 1971, Julio a reușit primul sau milion de discuri vândute , participa la Festivalul de la Knokke (Bélgia) si va face primul sau turneu promoțional în America Latina, calatorind pentru prima oara in México, Panamá si Puerto Rico. De asemeni a realizat un nou turneu in Spania și în încă patru țări din Europa , si tot in acest an face a doua sa călătorie în Japonia . Acolo inregistreaza in japoneza tema Anatamo Uramo versiunea cântecului sau Como el Álamo al Camino.

In 1972, melodia sa Un Canto a Galicia ocupa primele locuri in topurile de succese si vânzări din America Latina , Africa de Nord Orientul Mijlociu . De altfel a primit premiul pentru cel mai vândut cântăreț, iar compania sa de discuri i-a lansat primul sau disc in limba germana : “Und das Meer Singt Sein Lied”, din care se vânduseră peste un milion de copii .

Pe 25 februarie 1973 la Madrid, în timp ce cântărețul se găsea în turneu prin Europa si America Latina , s-a nascut cel de-al doilea copil si primul sau baiat , Julio José Iglesias Preysler. Tot in anul 1973 a atins pragul de 10 milioane de discuri vândute , câștigând premii mai mult decât orice alt artist din Spania si América Latina. Printre ele numărând-se : premiul Guaicaipuro de Oro in Venezuela, el Pueblo Popular in Spania, el Antena in Colombia si El Heraldo in México .

În 1974 cântecul său Manuela a fost un mare succes , ocupând primele locuri in Europa, América Latina, Asia si Canada. In acest an realizeaza numeroase turnee si va triumfa in primul sau concert in miticul “Carnegie Hall” din New York.
Pe parcursul anului 1975 si in timp ce Julio Iglesias era in plin turneu prin Europa, América Latina, África de Nord, Canada si SUA , pe 8 mai, in Madrid , se naște cel de-al treilea copil , al doilea baiat , Enrique Miguel Iglesias Preysler, astazi si el un cantaret celebru ( Enrique Iglesias) . In acest an va lansa primul sau album in portugheza , “Manuela” si de asemeni in italiana , cu același titlu .

Prima sa apariție în 1976 in legendarul Madison Square Garden din New York se dovedi așa un succes , încât a obținut un record de vanzare a biletelor in foarte putin timp .

In acest an face turnee in America Latina si Europa si a lansat cel de-al doilea album al sau in italiana , “Se mi Lasci non Vale”.

In 1977, a bătut recordul de spectatori in Chile, unde , mai mult de 100.000 persoane au asistat la concertele lui de pe Estadio Nacional de Santiago , așa încât s-a considerat cel mai mare eveniment muzical din istoria Americii Latine . 1977, an in care artistul a atins cifra de 35 de milioane de discuri vândute in toata lumea , iar albumul sau “El Amor” a ocupat primele locuri in 44 de tari din Europa, América Latina, Canada, Orientul Mijlociu si Africa . In timpul acestui turneu s-a produs ruptura definitiva de soția sa Isabel Preysler. Daca in prima parte a căsătoriei lor Isabel a fost soția neobosită a cântărețului , călătoreau împreuna în autobuz nedespărțiți, nașterea copiilor a făcut necesara rămânerea ei mai mult pe acasă , la Madrid. In 1978, perechea a obținut anularea căsătoriei din partea diocezei de Brooklyn, New York. Trecând peste toate cele întâmplate , cei doi și-au păstrat in continuare bunele relații, amândoi s-au preocupat de educația copiilor lor . De altfel cântărețul nu a încetat niciodată să fie tată, contribuind la întreținerea fostei sale familii cu generoase sume de bani.

Cu toată trecerea anilor, faima si succesul lui Julio Iglesias creșteau tot mai mult . Spaniolul câștiga noi piețe cântând în engleză , japonezî, germanî, portughezî, italianî și franceză, doborând recordurile mondiale de vânzări. Viată sa personală a trecut pe planul doi și a decis sa se dedice numai aplauzelor . A obținut drept de rezidență în Miami în anul 1978 .
În acest an a semnat un contract multimilionar cu CBS International.
În 1978 a lansat primul sau album in franceza , Aimer La Vie, fiind numit “Artistul Anului” in Franta . A lansat al treilea album al său în italiana : “ Sono Un Pirata, Sono Un Signore “ si astfel si in Italia a fost numit “Artistul anului “ .

Albumul Emociones din 1979 va depasi tóate succesele anterioare si cantaretul pleaca in turneu prin America Latina , Europa, Israel, Canada si SUA .
In 1980 a scos albumul “ Hey! “, si a fost nominalizat la Grammy Award pentru categoría Cel mai bun Álbum Pop Latino si va avea un deosebit succes, ocupand prímele locuri aproape in întreaga lume . Popularitatea sa incepe sa atinga cote inimaginabile pentru un artist latino. Va realiza in acel an turnee prin Europa , SUA , América Latina, Asia si África, ajungând sa cânte in fata piramidelor in Egipt ca invitat al presedintelui Anwar Sadat.
In 1981 a susținut concerte in : Egipt , Israel, Australia, Europa si América Latina. A fost invitat de Prințesa Grace de Mónaco la Gala Crucii Rosii din Montecarlo. A cantat in concerte de binefacere cum ar fi : “Wolf Trapp Theater” in Virginia, la acest concert se conta pe prezenta Primei Doamne a Statelor Unite , Nancy Reagan. Obtine premiul “Gaviota de Plata” in Vina del Mar, Chile. Julio a primit si CBS Cristal Globe Award in Paris , ca artistul cel mai bine cotat din CBS . CBS le-a înmânat Globo de Cristal pentru ca a depasit 5 milioane de albume vândute in întreaga lume (cu exceptie EE.UU.) decând Julio Iglesias aparține acestei companii . Era al treilea artist din lume care primea acest trofeu .
Pe 29 decembrie 1981, tatal sau Dr. Julio Iglesias Puga, a fost sechestrat de catre gruparea terorista ETA, care l-a ținut inchis in Trasmoz (Zaragoza) pana cand Politía l-a eliberat pe 19 ianuarie 1982. Asta a facut ca Julio, care era deja divortat de Isabel Preysler, sa-si mute copii in Florida, unde au stat in casa sa din Miami Beach.

În 1982 doboară recordul În Japonia 1.200.000 de exemplare vândute din albumul său De Nina a Mujer in 6 luni si este numit Brightest Hope – Male Vocalist de catre Comitetul national de Succese din Japonia . De asemeni in acelasi an doboara recordul de vanzari in Brazilia este vorba de multi-platino, mai mult de 2 milioane de exemplare vandute si mai mult de 80.000 persoane care au participat la concertul desfasurat pe stadionul Flamengo din Río de Janeiro.
In acest an ( 1982 ) cântecul sau Beguin the Beguine este numarul unu in Marea Britanie si ii fac intrarea pentru 5 concerte in Royal Albert Hall din Londra . O statuie a lui Julio Iglesias, din ceara , in marime naturala , se gaseste in muzeul proaspat inugurat , Grevin din París. Revista spaniola “Cambio 16” il va numi Personalitatea deceniului.

Albumul sau Momentos lansat in 1982 va ocupa primele locuri in peste 90 de tari si va fi nominalizat pentru un Grammy Award la categoria Album Pop Latin. Si in acest an face turnee in Europa, América Latina si Africa si debutează in unele localități (susține pentru prima data 14 concerte in Las Vegas) . De asemeni participa la un “omagial “ Bob Hope in Washington, la acest concert asistând si de Ronald Reagan cu sotia.

În 1983 la París, Julio Iglesias primește singurul si unicul Disc de Diamant dat de Guinness Buck pentru recordul de vânzări de discuri in cele mai multe limbi, mai mult decât orice alt artist in istoria muzicii , 100 milioane de copii În șase limbi si tot atunci , Jacques Chirac, il decoreaza cu Medalia Parísului .
In anul 1983 este primit de catre regele Juan Carlos I si Dona Sofía de Grecia si va da un spectacol pe el Camp Nou din Barcelona, in fata a 80.000 persoane . Tot in 1983 in SUA primeste Discul de Aur pentru vanzari de peste 850 mii de exemplare din albumul sau Julio. Canta cu Willie Nelson la Festivalul de Muzica Country din Nashville, Tennessee. Este invitat special la Spectacolul Omagial Kirk Douglas in Los Ángeles. Participa in 3 programe ale lui Johnny Carson si in prográmele lui Solid Gold si in Show-ul lui Merv Griffin. Este invitat de Casa Alba pentru a participa la Concertul de Craciun la Washington alaturi de Presedintele Ronald Reagan, sotia sa si Andy Wiliams.

În 1984 a semnat un contract mondial de publicítate si promotie cu Coca-Cola si a lansat primul sau disc in engleza 1100 Bel Air Place, din care se vor vinde 8 milioane de copii in toata lumea . In SUA acest álbum a fost multi platinium , vanzandu-se in 4 milioane de exemplare . Discul continea si melodia To all the girls I’ve loved before cantata in duet cu Willie Nelson. Pentru aceast cantec au fost nominalizati la 2 categorii in Country Music Awards . Castiga premiul single-ul anului . Albumul mai continea si single-ul All of you, cantat in duet cu Diana Ross.

Pe parcursul anului 1984 a avut 6 discuri simultane În Billboard 200 a albumelor cel mai bine vandute in SUA , lucru pe care numai The Beatles si Elvis Presley il mai reusisera . S-au epuizat tóate locurile pentru cele 10 seri de concert in amfiteatrul Universal din Los Ángeles in numai 2 ore , si toate locurile pentru cele 8 concerte la Radio City Music Hall din New York. In Los Ángeles, i-a inmanat lui Michael Jackson premiul Grammy pentru cea mai buna melodie a anului . A fost invitat la Casa Alba pentru o cina oficiala data in onoarea Presedintelui Frantei , François Mitterrand. A coprezident in acel an , Sprint (“Special Preventive Research, Intervention and New Technology for Children at UCLA”) o organizatie caritabila care se specializaze in chirurgia pre-natala si in investigarile sale .
In 1985 s-a retras sa traiasca in Bahamas timp de un an si sa-si pregateasca albumul Libra. In timpul acestui an a participat la un tele-maratón pentru ajutorarea victimelor cutremurului din México. A organizat si a participat la un tele-maratón pentru a aduna fonduri in folosul victimelor dezastrului produs de erupția vulcanului Nevado del Ruiz, din Armero, Colombia. A participat la înregistrarea melodiei Cantaré, Cantarás , alaturi de numerosi artisti pentru fundația filantropică “Hermanos” care ajuta copiii din America Latina , Caribe si África. De asemeni a condus o campanie impotriva drogurilor in Franta .
Pe 7 noiembrie 1985, Julio Iglesias a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame .
In anul 1986 , a cantat cu Plácido Domingo si Charles Aznavour (dirijati fiind de Zubin Mehta) in Lincoln Center din New York, la sărbătorirea Centenarului Statuii Libertatii. A organizat si a participat la Spectacolul Omagial dedicat lui Don Pedro Vargas in México, cu ocazia celei de-a 80 aniversari .
A cantat in 1986 cu Frank Sinatra Întra-un concert umanitar in beneficiul Spitalului pentru Combaterea Cancerului din Palm Springs, California si a inaugurat alaturi de Willie Nelson concertul Farm Aid, in vederea ajutorarii fermierilor din SUA . Este numit in acest an presedinte onorific al Asociatiei Americane de Combatere a Distrofiei Musculare si a participat la un concert , in Los Ángeles, in beneficiul Fundației Ford pentru copii abandonati .
In timpul anului 1986 realizat un turneu in Japónia si unul pe parcursul a 5 luni in SUA , unde a cantat in 93 de concerte in 47 de orase in fata a 550 mii de persoane in 140 de zile . Dintre acestea , 45 mii de persane in Rodeo din Houston. Tot din 1986 este copropietar al unei echipe de baschet : Miami Heat din NBA.
In 1987, Bravo Award, Îi înmâna lui Julio Iglesias premiul Vida ca fiind cea mai mare figura a muzicii latine .
In 1988 a lansat cel de-al doilea album al sau in engleza Non Stop , álbum care includea cantecul My Love. , cântat în duo cu Stevie Wonder. In 1988 Julio Iglesias a castigat premiul Grammy la categoria Cel mai bun interpret Pop Latino al anului 1987 pentru albumul Un Hombre Solo. De asemeni a fost Artistul Anului pentru Premiile Aplauso’92, oferite de emisiune Miami FM92. A fost numit Fiul orașului Villareal, si tatăl Anului de către Asociația americanî “The Father’s Day Council”.

A realizat un turneu mondial de concerte prin SUA si alte 22 de tari . Intre ele aflandu-se si China, unde a avut primul sau turneu promoțional și s-a transformat in primul artist internațional care a avut un spatiu dedicat numai lui , in direct , la televiziunea națională din Beijing, cu o audienta estimata la 400 milioane de telespectatori . A cântat in duet : To all the girls I’ve loved before cu prezentatoarea programului . Intre tarile unde a concertat in 1988 a fost si Filipine , unde a vizitat-o pe președinta acestei tari : Corazón Aquino, cu ocazia concertului sau din Manila . A cântat tradiționala melodie Dahil sa ‘yo. In Spania a celebrat 20 de ani de cariera artistică în” plaza de toros “ din Benidorm.
Concertul sau a fost deschiderea oficiala a expozitiei Universale din 1988 ce a fost sarbatorita la Brisbane, Australia si a fost cap de lista la Ceremonia De Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Seúl 88 din Corea. De asemeni a cantat si la Royal Command Performance din Londres, eveniment la care au fost prezente Regina Isabel II si Printesa Anne.
In timpul anului 1988 a participat la proiectul Aventura 92 pentru a le oferi copiilor spanioli posibilitatea de a face aceeași traversare pe care a realizat-o Cristofor Columb . In 1989, Julio Iglesias este numit de către UNICEF ca Reprezentant Special pentru manifestările artistice destinate strângerii de fonduri in toata lumea . Tot in acest an i-a fost înmânat titlul de “Profesor Internacional Honorario de Música” de catre “The New World School of the Arts in Miami”, de altfel a fost creeata o bursa care-i poarta numele si care este inmanata in fiecare an unui student .

În anul 1989 a lansat albumul ‘Raíces În care erau incluse selecții din cântece “ clasice “ spaniole , italiene , franceze si portugheze . De asemeni a înregistrat alături de Plácido Domingo cantecul Sonadores de Espana. Julio Iglesias a primit si o “stea “ in Nagoya .

În timpul lui 1989 a realizat un turneu mondial care includea si 10 zile in uniunea Sovietica . De asemeni a primit in 1989 premiul “Artistul Anului “ alaturi de Clint Eastwood si Bette Davis premiul fiind decernat de către “The American Cinema Awards”.
In 1990 a lansat cel de-al treilea album al sau în engleză “Starry Night”, care a fost foarte apreciat de critica. Tot in acest an a fost invitat la importante posturi de televiziune din SUA in cadrul unor programe ale unor vedete ale televiziunii americane ca : Oprah Winfrey, Arsenio Hall, Live with Regis si Kathie Lee si Joan Rivers . In acest an va realiza un turneu in Asia , ale carui beneficii au fost dónate UNICEF-ului . In 1990 a primit Premiul Rudolf Valentino alaturi de Robert Mitchum si Jane Wyman.
Julio Iglesias întâlnește si dragoStea care- i va schimba stilul de viată si va reveni la o viată familiara normala . Personificarea acesteia era Miranda Johanna Maria Rijnsburger (nascuta pe 5 octombrie 1965, Leimuiden, Olanda ), o frumoasa fotomodel olandeza . Prima oara cand s-au vazut a fost pe 5 decembrie 1990 in aeroportul din Jakarta, Indonesia. Julio Iglesias i-a zis unui prieten : “aceasta fetișcană va fi soția mea “.

Miranda Rijnsburger răspunse atenției eternului romantic si așa pe data de 7 septembrie 1997 s-a născut cel de-al patrulea fiu : Miguel Alejandro , iar in 3 aprilie 1999, Miranda a născut cel de-al doilea copil , Rodrigo. Doi ani mai tarziu pe 1 mai 2001, se vor naste si cele doua gemene Victoria si Cristina, in Mount Sinai Hospital din Miami.

Pe 5 mai 2007 s-a născut la Miami al cincilea copil al perechii : Guillermo. Miranda a fost in toți acești ani , tovarășă, confidentă si prietena din umbra . Miranda, un torent de tinerețe , simplitate Și discreție , fara de care –marturiseste cantaretul –n-ar fi putut sa traiasca . Este persoana care a transformat casa intr.-un camin, cea care i-a permis sa fie din nou tata.
Julio a prezentat in 1992 in Santo Domingo albumul sau “Calor” care a fost lansat pe piata în cinci editii : în spaniola , franceza , portugheza , italiana si germana . Discul a a primit numeroase premii in toata lumea . A primit in 1992 titlul de “Espanol Universal” in Florida, din partea Camerei de Comert Spaniola din SUA si Junta de Galicia l-a numit Embajador Cultura del Jacobeo 93 .

In 1993 a înregistrat “Summer Wind” cu Frank Sinatra si a realizat un turneu prin SUA . De altfel a fost nominalizat la Premiile Grammy la categoria Cel mai bun Album Pop Latino pentru “Calor” si a fost însărcinat să închidă Jocurile est Asiatice 1993, cântând în Mandarín “La paloma” in duet cu faimoasa cântăreața chinezoaică Wei Wei.

Și-a prezentat în 1994 în fața întregului París albumul sau “Crazy”, pentru care a fost apreciat de critica mondiala . In disc apar colaborări sau cântece în duet cum ar fi : “When You Tell Me That You Love Me” cu Dolly Parton, sau “Fragile” cu Sting. In Taiwán, Debby Chang, Miss China 1988, îi înmânează un dublu disc de platina pentru vanzarile la discul sau si Susan Kim, de la Sony Corea, îi înmânează premiul pentru mai mult de 340 mii de discuri vândute in aceasta tara .

În mai 1994, a participat la 2 episoade din faimosul serial “General Hospital” invitat de Ricky Martin, si in care Julio s-a interpretat pe el insusi .
Albumul “La Carretera” a fost lansat in 1995 in patru editii : castellana , franceza , portugheza si italiana si l-a făcut sa fie primul artist , care , în Spania , după o zi de vânzări a obținut discul de platină . A fost sărbătorit în 1995 la Beijing de către Guvernul Chinei ca primul străin în istoria acestei țări care a primit Golden Record Award.

De altfel pe 18 mai 1995 a fost câștigătorul , Premiului Excelencia, care îi onorează anual , pe cei care prin prestația lor au contribuit la răspândirea si prețuirea muzicii latino . Acest premiu i-a fost decernat lui Julio Iglesias în cadrul ceremoniei de înmânare a premiilor Lo Nuestro al canalului Univision.
In 1996 albumul sau “Tango” a obținut 35 de discuri de aur si multi-platină în toata lumea . In acest a fost nominalizat la un premiu Grammy la categoria cel mai bun Album Pop Latino pentru “La Carretera”. Acest disc a primit premiul Billboard pentru cel mai bun Álbum Pop Latino al anului . Tot in 1996, postul de radio spaniol Cadena Dial ii inmana Premio Dial al anului si Julio a fost omagiat prin programul mexican “Siempre en Domingo”, prezentat de Raúl Velasco, unde diferiți artiști au venit și au cântat în duet cu el .

Pe 8 septembrie, in Hotel Fontainebleau din Miami, primi prestigiosul premiu Pied Piper de ASCAP’s la a cincea aniversare a Los Premios de la Música Latina, Premiul ASCAP (Societatea Compozitorilor , Autorilor si Publicistilor ) cea mai prestigioasa distinctie care poate fi data unui artist . Pentru prima oara a aceasta distinctie a fost decernata unui latino . Iglesias a fost de asemeni sarbatorit in acea noapte si de primarul din Miami, Joe Carollo, care a proclamat ziua de 8 septembrie ca ziua ” Julio Iglesias” . A fost invitat la Gala organizata in onoarea Presedintelui Statelor Unite , Bill Clinton . Si-a lansat noul sau disc “Noche de Cuatro Lunas” pe 19 iunie 2000. Cu un stil diferit , o sonoritate mai latino si mai dăruita ca niciodată , Julio Iglesias contează pentru acest álbum pe compozitori ca Estéfano, Alejandro Sanz, Robi Draco Rosa , Rubén Blades si colaborează cu Alejandro Fernández si Daniel. Pe 6 octobrie 2000 Correos Espana emite un timbru , ca un tribut al traiectoriei sale artistice . Timbrul are o forma circulara de 33,2 mm in diametru si cu o valoare de 1,20 € . Au fost emise 650.000 de exemplare pentru uz legal .
Pe 11 septembrie 2001 in Los Angeles, la a doua ediție a Premiilor Grammy Latinos organizate de Latin Academy of Recording Arts and Sciences, LARAS, Julio Iglesias a primit Premio Grammy Latino ca “Personalidad del Ano”( Personalitatea Anului )

In octombrie 2001 a lansat un album în italiană intitulat “Una Donna Puo Cambiar la Vita” si in Noiembrie a lansat un álbum in portugheza intitulat “Ao Meu Brasil”. Pe 13 februarie 2002, este nominalizat pentru Premiile Latin Billboard ca cel mai bun duo vocal pentru melodía “Dos corazones, dos historias” cu Alejandro Fernández.

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.

Latest News

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel războiul celor două roze). Henric...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare a romanului lui Miguel de...

16 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

27 î.Hr.: Octavianus a primit titulatura sacrală de „Augustus” (cel venerat) si a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”. 1547: Ivan cel Groaznic...

15 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Culturii Naţionale în România‘‘, marcată, anual, la 15 ianuarie, începând din anul 2011; potrivit iniţiatorilor, membrii Academiei Române, alegerea datei are legătură cu...
- Advertisement -corhaz1 - 23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 23 septembrie 1943 s-a născut în Madrid -Julio Iglesias.
Facebook Comments