13.9 C
București
miercuri, ianuarie 20, 2021

28 septembrie 1960 s-a născut Jennifer Rush…

Must Read

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 28 septembrie 1960 s-a născut Jennifer Rush...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Jennifer Rush (numele real Heidi Stern) s-a născut la 28 septembrie 1960, în New York. Tatăl ei era tenor și a cântat în marile opere din lume, iar mama era pianistă. Înainte ca familia să se mute în Europa datorită concertelor pe care le avea tatăl ei, Jennifer a studiat vioara la Julliard School of Music în New York și a început să manifeste interes pentru poezie și compoziție de muzică.

Ea mărturisea că a fost influențată de Aretha Franklin, Chaka Khan, Gladys Knight și Joni Mitchell. Tatăl a fost cel care a plătit înregistrarea primului demo cu care a mers la CBS Germany, pentru primul contract de înregistrare. A cucerit topurile și fanii mai repede decât alți artiști din acea vreme, lansând hit după hit.Then & Now: cum arată acum Jennifer Rush (galerie foto)

Succesul ei a început la mijlocul anilor ’80, când single-ul ”25 Lovers” a atras atenția posturilor de radio și a devenit primul ei hit comercial în toată Europa. Acest single și următorul, ”Ring Of Ice”, au apărut pe albumul de debut ”Jennifer Rush”, în 1984, și au depășit toate așteptările, rămânând în Top 75 din Germania timp de 100 de săptămâni. Melodia ”The Power of Love”, la compunerea căreia a colaborat și Jennifer, a fost lansată ca single și a urcat rapid în topurile muzicale din Scandinavia până în Africa de Sud, a intrat în Top 10 în 16 țări, în US Billboard Charts și în Guinness Book of Records drept cel mai bine vândut single al unei soliste în istoria muzicii pop britanice. Versiunea în limba spaniolă a melodiei, ”Si Tu Eres Mi Hombre Y Yo Tu Mujer” a devenit hitul numărul 1 în Spania, în același timp în care versiunea în limba engleză era pe locul 3. ”The Power of Love” a cucerit lumea, fiind vândută în milioane de exemplare.

În timp ce ”The Power of Love” încă era în topuri, Jennifer Rush a început să lucreze la al doilea album, ”Movin”, care a fost lansat în 1985, odată cu single-ul ”Destiny”, care a devenit cel mai mare hit single din Germania. ”Movin” a urcat pe primul loc în topurile din Germania, pe locul 3 fiind albumul ”Jennifer Rush”, fiind vândut în peste 2,5 milioane de exemplare numai în Germania și a devenit cel mai bine vândut album al anului 1986. Totodată, a urcat pe primul loc în topuri din multe țări din Europa, câștigând discuri de aur și de platină. Primul turneu de promovare ”Movin’ In Concert” a fost sold out, fani din întreaga lume venind s-o asculte pe Jennifer Rush live.

Următorul album a fost ”Heart Over Mind”, produs de Desmond Child, Andy Goldmark, Bruce Roberts care imediat după lansare a urcat pe primul loc în topurile europene, a intrat în Top 10 pe toate continentele, inclusiv în SUA și Japonia. Single-ul ”Flames of Paradise”, cântat de Jennifer în duet cu Elton John, a devenit un mare hit și a intrat în US Billboard Top 40. Albumul ”Heart Over Mind” a primit discuri de aur, platină și a devenit cel mai bine vândut album al lui Jennifer Rush la acel moment. În Germania, albumul a staționat pe prima poziție în top timp de 12 săptămâni și s-a vândut în peste 2,5 milioane de exemplare. A urmat turneul european de promovare a albumului, cu recorduri de spectatori prezenți la concerte, toate fiind sold out.

În 1988, a fost lansat albumul ”Passion”, produs de Ric Wake, Michael Omartian și Harold Faltermeyer. Au fost precomandate 250.000 de exemplare înainte de a fi lansat, ceea ce i-a adus un disc de aur chiar înainte de lansare. Albumul a urcat imediat pe locul 3 în topurile din Germania și în Top 10 în toată Europa. Albumul conține un duet cu Michael Bolton, ”Same Heart”.

Jennifer Rush a început să se implice în proiecte caritabile și sociale. Single-ul ”Yes We Can”, la care a colaborat cu Joe Cocker, Chaka Khan și alți câțiva artiști a fost lansat în toamna anului 1989. Tenorul Placido Domingo a solicitat-o pe Jennifer să cânte în duet ”Til I Loved You”, care a fost lansat ca single al proiectului său ”Goya… A Life In Song”, duetul urcând pe locul 17 în topurile britanice.

Următorul album a fost ”Wings of Desire” a fost produs de Christopher Neil, Phil Ramone și Michael J. Powell și s-a vândut în peste 500.000 de exemplare în Germania și a urcat în top 10 în multe țări europene.

Curând a scos un best of numit ”The Power Of Jennifer Rush”, care a inclus și două melodii în limba spaniolă care nu fuseseră lansate până la acel moment. Următorul album de studio, ”Jennifer Rush ’92” a fost produs de Desmond Child și Rick Nowels și a promovat trei single-uri — ”Out Of My Hands”, ”Tears In The Rain”, dar si un cover după Queen, ”Who Wants To Live Forever”, la care Jennifer a colaborat cu Brian May.

A urmat ”Das Farbenspiel des Winds”, versiunea în limba germană a melodiei ”Colors Of The Wind”, tema muzicală care a câștigat Oscarul din filmul de animație ”Pocahontas”. În 1997 Jennifer Rush a lansat ”Credo”, album parțial înregistrat în Africa de Sud, folosind coruri sud-africane tribale. Albumul a reprezentat un succes, urcând rapid în topurile europene.

Un an mai târziu, a înregistrat albumul ”Classics”, la care a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Ungaria. A urmat un turneu internațioanal, în 1999, cu trupa sa rock, turneu intitulat ”Classics in Concert”.

După succesul înregistrat cu ”Stronghold — The Collector´s Hitbox”, Jennifer a revenit în studio în 2010 pentru înregistrarea albumului ”Now Is The Hour”. Compozițiile de pe acest album au fost semnate de Joergen Elofsson, Alandra Burke, Natasha Bedingfield, Niara Scarlett, Sharon Vaughn. Pe album sunt incluse balade ca ”I Never Asked For An Angel”, sau “Still”, piese cu influențe rock precum “Eyes Of A Woman” sau influențe latino — “Betcha Never”, dar și unele cu un sound apropiat de cel disco-pop — “Down On My Knees” sau “Echoes Love”.

La 30 de ani de la primul album lansat, în 2014, Jennifer Rush a sărbătorit în mijlocul fanilor cei 30 de ani de carieră, pe scenă, mai precizează site-ul artistei.

Surse:www.jennifer-rush.com…https://en.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Rush…

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 28 septembrie 1960 s-a născut Jennifer Rush...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 28 septembrie 1960 s-a născut Jennifer Rush...

Latest News

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel războiul celor două roze). Henric...

17 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1337: Papa Grigore al XI-lea mută papalitatea înapoi la Roma de la Avignon. 1605: S-a născut „Don Quijotte”, prima publicare a romanului lui Miguel de...

16 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

27 î.Hr.: Octavianus a primit titulatura sacrală de „Augustus” (cel venerat) si a adoptat titulatura de „Imperator Caesar Augustus divi filius”. 1547: Ivan cel Groaznic...

15 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

„Ziua Culturii Naţionale în România‘‘, marcată, anual, la 15 ianuarie, începând din anul 2011; potrivit iniţiatorilor, membrii Academiei Române, alegerea datei are legătură cu...
- Advertisement -corhaz1 - 28 septembrie 1960 s-a născut Jennifer Rush...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 28 septembrie 1960 s-a născut Jennifer Rush...
Facebook Comments