13.9 C
București
vineri, octombrie 30, 2020

6 MAI – CALENDAR MUZICAL…

Must Read

30 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

130 - Împăratul roman Hadrian întemeiază în Egipt orașul Antinopolis, pentru a-l comemora pe tânărul său favorit Antinous care...

28 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

 312 - Acum 1708 ani, a avut loc Bătălia de la Podul Milvius (Podul Șoimului) (azi Ponte Milvio, lângă...

27 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

312 - Împăratul Constantin cel Mare a avut celebra viziune a Crucii.Atribuindu-i lui Dumnezeu victoria militară, Constantin „a poruncit...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 6 MAI - CALENDAR MUZICAL...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Câteva din întâmplările zilei de 6 mai …

   1965, în camera lor de hotel din Clearwater, Florida, Mick Jagger si Keith Richards au lucrat pe chitara la piesa   ‘(I Can not Get No) Satisfaction’ după ce a Richard Gibson a  cumpărat un  fuzz-box  în acea zi. Piesa este considerată a fi unua dintre cele mai mari melodii rock înregistrate vreodată. În 2004, revista Rolling Stone a plasat „Satisfaction“ pe al doilea loc   pe lista cu  cele mai bune 500 de melodii din toate timpurile.

-1966,The Beatles au lucrat la studiourile Abbey Road din Londra unde au înregistrat piesa ‘I’m Only Sleeping’ folosind diferite mixaje pe banda. Piesa are sunetul unui duet de chitara inversat cantat de Harrison, care a perfectat pe banda care atunci cand rulează înapoi s-ar potrivi starea de vis.

 Născuți în această zi…
-Colin Earl – Mungo Jerry (1942), Bob Seger (1945), Mary MacGregor (1948), Robbie McIntosh – Average White Band (1950), John Flansburgh – They Might Be Giants (1960), Larry Steinbachek – Bronski Beat (1960), David Narcizo – Throwing Muses (1966), Mark Bryan – Hootie & The Blowfish (1967), Tony Wright – Terrorvision (1968), Sarah Blackwood – Dubstar (1971), Chris Shiflett – Foo Fighters (1971)
-1942,Colin Earl de la Mungo Jerry,care au avut în 1970 UK No.1 & US No.3 single ‘In The Summertime’ și hiturile  ‘Baby Jump’și ‘Lady Rose’.Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi text

-1945, Jimmie Dale Gilmore, cțntăreț și compozitor american de muzică country .Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi text

-1948,cântăreața americană Mary MacGregor care a avut în 1977 US No.1 și UK No.4 single ‘Torn Between Two Lovers’.

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, text

-1950,Robbie McIntosh, baterist la grupul funk and R&B , Average White Band care au avut în 1975 US No.1 și UK No.6 single ‘Pick Up The Pieces’.Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi text

-1951 s-a născut în Edinburgh , Scoția- David William Logan “Davey” Johnstone este un chitarist rock scoțian și vocalist, cel mai bine cunoscut pentru munca sa cu Elton John .

Prima lucrare  lui Johnstone a fost cu Noel Murphy în 1968, unde a realizat primul său album  Another Round . În 1969, Johnstone si- a asigurat munca obișnuită ca muzician de sesiune , unde a început să se dezvolte și să exploreze diferite genuri de muzică și să experimenteze cu o varietate de instrumente. În 1970, când Lyell Tranter, unul dintre cei doi chitaristi din grupul folcloric britanic Magna Carta, a părăsit trupa, Johnstone ia luat locul în calitate de membru. A inregistrat mai multe albume cu ei incepand din 1970 pe Seasons , (1970) si a continuat sa contribuie la piesele de la Wasties Orchard (1971) (numit dupa strada unde locuia in Long Hanborough , Oxfordshire), si un album intitulat In Concert .

În timpul activitaii cu Magna Carta, Johnstone a cantat la o mare varietate de instrumente, printre care chitara, mandolina, sitar și cimbru . În timpul colaborării sale cu Magna Carta, el a atras atenția producătorului Gus Dudgeon, care la rugat pe Johnstone să joace pe albumul solo al lui Bernie Taupin din 1971, care a avut ca rezultat o întâlnire cu Elton John și Johnstone jucând pe albumul său din 1971 Madman Across the Water , după care a fost invitat să se alăture trupei lui Elton John drept membru cu drepturi depline. Anterior, formația Elton John a fost compusă din John însuși, basistul Dee Murray și bateristul Nigel Olsson .

În 1972 a lucrat cu Joan Armatrading și Pam Nestor pe albumul lor de debut Gus Dudgeon, care a produs albumul de debut Whatever’s for Us , cântând chitară acustică și electrică pe mai multe piese si pe sitar , “Visionary Mountains”.

Johnstone a lansat un album solo, Smiling Face, în 1973 prin The Rocket Record Company și a creat o trupă de scurt-durată numită China care a lansat un album în 1977.

Chiar dacă a cantat alături de alți artiști precum Meat Loaf și Alice Cooper la sfârșitul anilor 1970 și începutul anilor 1980, Johnstone nu a fost niciodată foarte departe de proiectele lui Elton și, după reunirea cu colegii originali, Nigel Olsson și Dee Murray, Up “, a fost rar absent de la o piesa sau turneu de album a lui  Elton John.

În 1990, Johnstone a colaborat pentru prima dată cu liristul Steve Trudell. Cu muzica și versurile , cei doi au format Warpipes, printre care și membrii formației Elton John, Nigel Olsson, pe tobe, Bob Birch pe bas, Guy Babylon pe tastatură și Billy Trudel ca vocalist. În 1991, Warpipes a lansat singurul album, ” Holes in the Heavens” , pe eticheta Artful Balance Records. Când albumul Artful Balance Records a fost îndoit, acest album a fost re-lansat pe Bridge Recordings. Titlul albumului a fost schimbat pur și simplu la “Warpipes”, iar componenta cântecului a fost ușor modificată.

În 1991, Johnstone a produs filmul Addison Steel, Stormy Blue, în care a cantat la chitară, mandolin, sitar, banjo și voce. Co-producătorul Guy Babylon s-a alăturat aranjamentelor de tastatură împreună cu bateristul Nigel Olsson și Billy Trudell, adăugând percuție și voce.

În 1996, Johnstone a lansat un videoclip cu instrucțiuni de chitară intitulat Davey Johnstone: Star Licks Master Sessions pentru Star Licks Productions , în care joacă o mare varietate de clasici John, alăturat de Billy Trudel pe vocal și Bob Birch pe bas.

În 1997, în timp ce în turneu cu John, Johnstone și apoi colegul de Elton John și fostul chitarist Hellecasters, John Jorgenson, și- au petrecut o mare parte din timpul lor, creând Crop Circles , un album de instrumente acustice lansat în 1998.

La data de 10 iunie 2009, Johnstone a cantat  un spectacol de aniversare ca membru al grupului Elton John Band la SECC din Glasgow, Scoția. În prezent, el este directorul muzical al lui John, în plus față de opera sa de chitară, alături de Nigel Olsson și John Mahon ; El a mai cantat  și cu Bob Birch înainte de moartea lui  în august 2012.

În 2014, a cântat pe “Belle Fleur” și “Dacă tu erai iubirea mea” din albumul lui Stevie Nicks 24 Karat Gold: Cântece din seif . El îl cunoștea pe Nicks, când a cântat la chitara pe câteva din melodiile  din albumul  din 1981, Bella Donna .

Johnstone trăiește în Los Angeles împreună cu soția sa. Are șapte copii si  canta cu ei.Image result for David William Logan "Davey" Johnstone

-1945 s-a născut Robert Clark ” Bob ” Seger care este un cântăreț-compozitor, chitarist și pianist american.Ca artist de renume la nivel local din Detroit , el a interpretat și înregistrat ca Bob Seger și  Last Heard și Bob Seger în anii 1960. La începutul anilor ’70, a renunțat la “Sistem” din înregistrările sale și a continuat să se străduiască pentru un succes mai larg cu diverse alte trupe. În 1973, a format  grupul Silver Bullet Band , cu un grup de muzicieni din Detroit, cu care a ajuns la un  succes de  nivel național, cu albumul Live Bullet , înregistrat live cu Silver Bullet Band în 1975 la Cobo Hall din Detroit , Michigan. În 1976, a realizat un breakout național cu albumul de studio Night Moves . Pe albumele sale de studio, el a lucrat cu Muscle Shoals Rhythm  care a apărut pe câteva dintre cele mai bine vândute single-uri și albume ale lui Seger.Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, text

Un rocker cu o voce clasică, strigând, Seger a scris și a înregistrat melodii care cuprind  teme de dragoste , femei ,și de guler albastru și este un exemplar al rock-ului inimii . Seger a înregistrat multe hit-uri, printre care ” Ramblin ‘Gamblin’ Man “, “Movile de noapte”, “Întoarceți pagina “, ” Totuși același lucru “, ” Am ajuns în seara asta “, ” Împotriva vântului ” Accom’na Me “,” Rușine pe Lună “,” Ca o stâncă “și” Shakedown “, care a fost scrisă pentru Beverly Hills Cop II . Seger a co-scris și cel de-al șaptelea album Eagles , ” Heartache Tonight “, iar înregistrarea lui iconică ” Old Time Rock and Roll ” a fost numită unul dintre Cântecele secolului ,în 2001.

Cu o carieră de șase decenii, Seger continuă să interpreteze și să înregistreze si astăzi. Seger a fost inaugurat in Sala Rock and Roll of Fame in 2004 si in Sala  Fum Songwriters in 2012. Seger a fost numit de  Billboard ‘s 2015 Legend of Honoree Live la cel de-al 12-lea Billboard anual Touring Conference & Awards , care a avut loc 18-19 noiembrie la Hotelul Roosevelt din New York.

In 2009, Seger a lansat un album compilațional numit Early Seger Vol. 1 , care conținea materiale de arhivă din anii 1970 și 1980, inclusiv unele piese reîncărcate complet sau parțial din albumele sale Smokin ‘s OP’s și Seven și câteva melodii care nu au mai fost lansate până acum.  Albumul a fost inițial disponibil numai pentru cumpărare la magazinele Meijer și apoi mai târziu pentru descărcare de pe site-ul BobSeger.com. Seger a contribuit cu pian și vocal la albumul Kid Rock 2010, Born Free . Seger a organizat un turneu de succes în 2011, însoțit de lansarea unui album de compilație cu două CD-uri, Ultimate Hits: Rock and Roll Never Forgets .
La 28 mai 2011, guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, a proclamat acea dată ca Ziua lui Bob Seger pentru munca lui de mai mult de 50 de ani de a-și împărtăși talentele muzicale celebre cu fanii din întreaga lume.

La 30 decembrie 2011, în fata unei mulțimi de fani  la Mandalay Bay Resort Arena din Las Vegas, Seger a încheiat un alt turneu de succes. Pe 30 octombrie 2011, el a declarat pentru Bob Ann Needham că s-a întors la studio pentru a finaliza un nou album care va fi  lansat  în toamna lui 2012, urmat de un alt turneu de sprijin.

Pe 14 iunie 2012, Seger a fost inaugurat în Sala de Fum Songwriters.
Pe 10 ianuarie 2013, Seger a anunțat un alt turneu în SUA și Canada.

Seger a interpretat un duet in  ” Who’ll Stop the Rain”pe  albumul lui John Fogerty ” Write a Song for Everyone” , lansat în 2013.

Cel mai recent album de studio al lui Seger, Ride Out, a fost lansat pe 14 octombrie 2014. Ride Out a fost însoțit de un turneu de mare succes în Statele Unite și Canada.

La 22 decembrie 2016, Seger a interpretat Heartache Tonight, în  Centrul Kennedy unde a fost onorat The Eagles.

Pe 18 ianuarie 2017, Seger a postat  pe site-ul său un single “Glenn Song” ca un tribut care marcheaza a un an de la moartea lui Glenn Frey, cu care Seger era prieten apropiat.Image result for Robert Clark " Bob " Seger-today

Din topurile timpului…
-1970,Marty Robbins era la No.1 în US Country chart cu “My Woman, My Woman, My Wife”,era al 14-lea nr.1 în country chart.

-1972 Tyrannosaurus Rex LA No.1 PE UK album chart CU ‘Prophets.

-1978 coloana sonora a filmului Saturday Night Fever la nr.1 in top albume din Marea Britanie si SUA .

-1989 Holly Johnson la  No.1 pe UK album chart cu ‘Blast’ .

-1995 Oasis la No.1 pe UK chart cu ‘Some Might Say’ .

– 1996, Shania Twain era la al-3-lea Nr.1 country hit cu “You Win My Love”.

-2001 Destiny’s Child la  No.1 pe UK album charts cu ‘Survivor’ .

-2001 Geri Halliwell la No.1 pe UK chart cu ‘It’s Raining Men’.

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 6 MAI - CALENDAR MUZICAL...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 6 MAI - CALENDAR MUZICAL...

Latest News

30 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

130 - Împăratul roman Hadrian întemeiază în Egipt orașul Antinopolis, pentru a-l comemora pe tânărul său favorit Antinous care...

28 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

 312 - Acum 1708 ani, a avut loc Bătălia de la Podul Milvius (Podul Șoimului) (azi Ponte Milvio, lângă Roma), între împăraţii  Constantin I...

27 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

312 - Împăratul Constantin cel Mare a avut celebra viziune a Crucii.Atribuindu-i lui Dumnezeu victoria militară, Constantin „a poruncit degrabă” ca statuii care îl...

26 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

113 d. Hr. - anul inaugurării Columnei lui Traian. După cum precizează inscripţia de la baza monumentului, în anul 113 d. Hr. a avut...

25 octombrie – CALENDARUL ZILEI…

1147 - O armată a cruciaților sub conducerea lui Conrad al III-lea al Germaniei a fost învinsă în bătălia de la Dorylaeum de către...
- Advertisement -corhaz1 - 6 MAI - CALENDAR MUZICAL...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 6 MAI - CALENDAR MUZICAL...
Facebook Comments