13.9 C
București
joi, ianuarie 21, 2021

7 decembrie – CALENDARUL ZILEI…

Must Read

21 ianuarie 1941 – Generalul Antonescu, şeful statului, îndepărteaza de la putere printr-o lovitura de stat Mişcarea Legionară cu care intrase în conflict…

Rebeliunea legionară (21-23 ianuarie 1941) a reprezentat confruntarea violentă dintre gruparea Garda de Fier și fostul lor partener la...

21 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1077: Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, se prezintă ca penitent la Canossa (localitate din Italia de...

20 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1368 - În urmă cu 653 de ani Vladislav I (Vlaicu Vodă), domnitor al Ţării Româneşti, confirma braşovenilor privilegiile...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 7 decembrie - CALENDARUL ZILEI...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

1640 – A luat fiinţă Biblioteca Academiei Vasiliene, de pe lângă Biserica „Trei Ierarhi” din Iaşi, fondată de domnitorul Vasile Lupu. Este precursoarea actualei Biblioteci Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. În anul 1860, când Academia Mihăileană se transformă în Universitatea Mihăileană, vechea bibliotecă, numită acum Biblioteca Centrală, se transformă ea însăşi în una din marile biblioteci naţionale. Din 1860 şi până în 1914 s-a numit Biblioteca Centrală, iar din 1949 Biblioteca Centrală Universitară, care, din 1958, primeşte numele de „Mihai Eminescu”. Biblioteca a funcţionat la şcoala de la „Trei Ierarhi”, apoi a fost mutată, odată cu Universitatea Mihăileană, în sediul acesteia, în clădirea actualei Universităţi de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa”. Aflată la parterul clădirii, l-a avut ca bibliotecar, în perioada 30 august 1874 – 1 iulie 1875, pe Mihai Eminescu. Mutată, împreună cu Universitatea Mihăileană, în sediul din Copou, la 1 septembrie 1945 este stabilită în edificiul Fundaţiei „Ferdinand I”, din strada Păcurari, nr. 4, unde se află şi în prezent.
1732 – În urmă cu 288 de ani avea loc inaugurarea Teatrului „Covent Garden” (Royal Opera House) din Londra, una dintre cele mai prestigioase companii de operă din lume. Amplasat în centrul capitalei britanice, în Covent Garden, Teatrul de Operă Regală este a treia clădire ridicată în acest loc, deoarece cele anterioare au pierit în incendiile din 1808 şi 1857. În timpul Primului Război Mondial, clădirea a servit drept depozit de mobilă, iar în timpul celui de-al doilea, a fost sală de dans. Lucrări masive de consolidare şi reamenajare au fost executate în 1990, însă au fost păstrate anumite elemente ce au supravieţuit ultimului incendiu, precum faţada, foaierul sau auditoriumul.
1742 – Acum 278 de ani era inaugurată Opera Regală din Berlin (actuala Operă de Stat), , instituţie artistică fondată de Frederic al II-lea. Inaugurarea Operei Regale a avut loc cu spectacolul “Cezar şi Cleopatra” de Karl Heinrich Graun.
1784 – În urmă cu 235 de ani armata habsburgică înfrângea rezistenţa ţăranilor răsculaţi din Transilvania, conduşi de Horea, Cloşca şi Crişan (răscoala izbucnise cu o lună în urmă, la 2 noiembrie). Oastea românească avea o serie de victorii împotriva armatei austriece, care intrase în Ardeal, dar, pe 7 decembrie, la Mihăileni, ţăranii români nu au avut nicio şansă în faţa trupelor austriece mai bine pregătite şi echipate. În urma înfrângerii, Horea îi trimite pe ţărani la casele lor din cauza venirii iernii, dar dorea să reînceapă răscoala în primăvara lui 1785. Horea şi Cloşca se retrag în Munţii Gilăului, dar, trădaţi de nişte oameni din zonă, soldaţii austrieci îi arestează pe 27 decembrie. Pe 30 ianuarie este capturat şi Crişan, care se sinucide în temniţa închisorii din Alba Iulia profitând de neglijenţa gărzilor. Pe 26 februarie 1785 sunt condamnaţi la moarte Horea şi Cloşca prin frângere pe roată.
1787 – Delaware devine primul stat care a ratificat Constituția Statelor Unite ale Americii.
1834 – Corabia Marița, prima navă sub pavilion românesc, a plecat în primul voiaj în afara granițelor țării pe ruta Sulina – Constantinopol, comandant fiind Ioan Cristescu.
1835 – S-a inaugurat prima cale ferată din Germania, pe traseul Nürnberg-Fürt.
1842 – A avut loc primul concert al orchestrei „New York Philharmonie – Simphony Orchestra” – cea mai veche formaţie simfonică din America, înfiinţată în aprilie, acelaşi an (în vechea sală „Apollo Rooms”).
1868 – Acum 152 de ani Parlamentul maghiar promulga Legea votată de Dieta din Cluj (în decembrie 1865) privind încorporarea Transilvaniei în Ungaria, ceea ce ducea la dizolvarea Guvernului provizoriu cu sediul la Cluj şi la extinderea legilor Ungariei şi asupra Transilvaniei (7/19 decembrie).
1881 – A fost înființată „Societatea Politehnică din România”; primul președinte a fost Dimitrie Frunză (7/19 decembrie).
1912 – Descoperirea statuii-bust a reginei egiptene Nefertiti de către arheologul german Ludwig Borchardt la Tell el-Amarna în Egipt.
1923 – Edwin Hubble demonstrează existența corpurilor ceresti care sunt în afara Căii Lactee.
1941 – Cu 90 de minute înainte de bombardarea importantei baze navale a SUA de la Pearl Harbour, 5.000 de militari japonezi au atacat şi ocupat portul Kota Bharu, capitala Sultanatului Kelantan din Peninsula Malaya, deţinut de Marea Britanie. Evenimentul n-a fost anunţat, fiind de altfel pus în umbră de atacul de la Pearl Harbour, considerat momentul istoric al deschiderii teatrului de operaţii din Extremul Orient.
1941 – Atacul masiv al aviatiei japoneze asupra flotei SUA de la Pearl-Harbor in timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Începe războiul în Oceanul Pacific și implicarea SUA în Al Doilea Război Mondial.
1965 – Adunarea Generala a ONU adopta, in unanimitate „Declarația cu privire la promovarea în rândurile tineretului a idealurilor de pace, respect reciproc și înțtelegere între popoare”, inițiată de România.
1966 – În urmă cu 54 de ani România adera la „Convenţia internaţională pentru ocrotirea vieţii omeneşti pe mare” (SOLAS), încheiată la Londra, la 17 iunie 1960.
1966 – Intră în funcţiune Hidrocentrala ”Bacău II”, care încheie activitatea de construire a salbei de hidrocentrale de pe râul Bistriţa.
1967 – Pe Baker Street, la Londra, se deschide muzeul detectivului Sherlock Holmes, personaj creat de A. Conan-Doyle.
1970 – În urmă cu 50 de ani Adunarea Generală a ONU a aprobat ”Tratatul privind denuclearizarea fundului mărilor” (semnat la Moscova, Washington şi Londra, la 11.II.1971).
1972 – Acum 48 de ani, România a aderat la ”Acordul privind Fondul Monetar Internaţional” (FMI) şi la ”Acordul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare” (BIRD), instituţii specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. România este membră a FMI din anul 1972, având în prezent o cotă de participare de 1 030,2 milioane DST (0,43% din cota totală). România deţine 11 039 voturi, echivalentul a 0,44% din total. În cadrul FMI, România face parte din grupa de ţări (constituenţă) care include: Armenia, Bulgaria, Bosnia Herţegovina, Cipru, Croaţia, Georgia, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Olanda, Ucraina, iar de la 1 noiembrie 2012 şi Belgia şi Luxemburg.
1972 – În urmă cu 48 de ani începea ultima misiune lunară, „Apollo 17”. În drum spre Lună, echipajul misiunii Apollo 17 a realizat, de la o distanță de aproximativ 45 000 km de Terra, faimoasa fotografie „The Blue Marble”, prima fotografie clară a feței luminate a Pământului; iniţial, imaginea originală era „cu capul în jos” (Antarctica apărea în partea de sus a imaginii), dar a fost rotită cu 180 de grade pentru a corespunde modului în care este de obicei reprezentat Pământul (cu Polul Nord în partea de sus); este una dintre puţinele imagini în care Pământul apare complet luminat, deoarece astronauţii au avut Soarele în spate atunci când au făcut fotografia. Imaginea a fost luată cu un aparat de fotografiat Hasselblad special (modificat la cererea NASA de firma suedeză producătoare). (Lansare: 7 decembrie 1972 UT 05:33:00. Alunizare: 11 decembrie 1972 UT 19:54:57. Reîntoarcere pe Terra: 19 decembrie 1972 UT 19:24:59).
1975 – Acum 45 de ani Ilie Năstase câştiga, pentru a patra oară, Turneul Campionilor la tenis.
1982 – În urmă cu 38 de ani a avut loc prima execuţie cu injecţie letală în SUA.
1987 – Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov semnează, in cadrul intalnirii la nivel inalt de la Washington, Tratatul de eliminare a rachetelor nucleare cu raza medie de actiune. Popularitatea atat de mare a liderului sovietic contribuie la declansarea fenomenului cunoscut sub numele de „Gorbimania” (7-10.12.1987).
1992 – A luat fiinţă „Centrul Cultural Francez” din Iaşi, inaugurat în prezenţa preşedintelui Franţei, François Mitterand. Scopul Centrului este promovarea limbii şi culturii franceze cât şi stimularea schimburilor culturale dintre România şi Franţa.
1995 – Sonda spațială americană „Galileo”, a ajuns în proximitatea lui Jupiter, după un voiaj spatial de 6 ani, după ce a fost lansată de Naveta Spațială „Atlantis” în timpul misiunii STS-34, parcurgând 3,7 miliarde de kilometri.
1997 – Compania Renault a depus singura ofertă pentru preluarea uzinei Dacia Piteşti.
1997 – Teodor Meleşcanu a fost ales, la Convenţia Naţională a Alianţei pentru România, preşedinte al acestui partid. În funcţia de prim-vicepreşedinte a fost ales Mircea Coşea. ApR are şi patru vicepreşedinţi: Iosif Boda, Mugurel Vintilă, Viorel Sălăgean şi Marian Enache.
2001 – Consiliul Ministrilor de Justitieșsi de Interne ai Uniunii Europene decid ridicarea vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în spatiul Schengen, începând cu 01.01.2002.
2002 – În urmă cu 18 ani Guvernul a decis înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog, o structură cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului de Interne, care va elabora Strategia naţională de luptă împotriva traficului şi consumului de droguri şi care va coordona, la nivel naţional, programele de combatere a operaţiunilor de spălare a banilor rezultaţi din traficul ilicit de stupefiante.

Nașteri…

1598 – S-a născut Lorenzo Giovanni BERNINI (m. 28.11.1680), sculptor, arhitect şi pictor italian. Reprezentant de seamă al barocului italian. A executat statui (David; Sf. Terreza), grupuri statuare (Apollo şi Dafne). Opere de arhitectură: Scala Regia din Palatul Vatican, Biserica San Andreea al’Quirinale (ambele la Roma).
1861 – S-a născut la Feurs, Franța, generalul francez Henri Mathias Berthelot, șeful misiunii militare franceze la București în timpul Primul Război Mondial; ca şef al misiunii militare franceze în România a contribuit la reorganizarea Armatei Române în primăvara anului 1917; membru de onoare străin al Academiei Române din 1926 (d. 29.01.1931 la Paris).
1863 – S-a născut, la Livorno, Pietro MASCAGNI, compozitor şi dirijor italian. Este considerat, datorită primei sale opere (Cavalleria rusticana, 1890), drept iniţiatorul curentului verist în muzică. A compus opere (Iris, 1898; Măştile, 1901), muzică simfonică, o operetă şi altele (d. 02.08.1945 la Roma).
1872 – S-a născut Johan HUIZINGA, eseist şi istoric de artă olandez (m.1.II.1945).
1884 – S-a născut dr. Petru Groza, jurist şi om politic; preşedinte al organizaţiei “Frontul Plugarilor” (1933-1953); vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri (nov. 1944 – feb. 1945); sub presiunea militară sovietică, regele Mihai I este nevoit să accepte numirea lui ca prim-ministru; acesta formează, la 6 martie 1945, un nou guvern, ministerele-cheie fiind deţinute de comunişti; preşedinte al Prezidiului Marii Adunări Naţionale – şeful statului (1952-1958) (m. 07.01.1958 la București).
1894 – S-a născut la Roman, jud. Bacău, dramaturgul Ion Luca, autor de piese cu subiect istoric (m. 30.01.1972).
1905 – S-a născut Leonard Goldenson, unul dintre pionierii televiziunii americane; cunoscut realizator de emisiuni de varietăţi; primul preşedinte al reţelei tv. ABC (m. 1999).
1905 – S-a născut astrofizicianul american de origine olandeză Gerard Peter Kuiper; autor a numeroase lucrări de astronomie stelară, fizica planetelor şi a Lunii; a lucrat pentru programul spaţial american. Kuiper a descoperit doi sateliţi naturali ai planetelor din sistemul solar: Miranda, satelitul lui Uranus şi Nereid, satelitul lui Neptun.A descoperit că atmosfera marţiană este formată şi din dioxid de carbon. În 1994 a descoperit existenţa în atmosfera satelitului planetei Saturn, Titan, a metanului îngheţat (1.4% CH4).În anii 1960, Kuiper a ajutat la identificarea a mai multor situri lunare în cadrul programului Apollo.Kuiper a descoperit câteva sisteme binare solare, care au fost denumite cu numărul lui Kuiper, identificator ca steaua KUI 79. (m. 1973).
1909 – S-a născut Tanți Cocea, actriță română de teatru și film (d.24.03.1990).
1910 – S-a născut Louis Prima, cântăreț-compozitor, trompetist, actor american (d. 1978).
1915 – S-a născut actorul american Eli Wallach (m. 2014).
1914 – S-a născut Harry Negrin, scriitor şi muzicolog (m. 1995).
1924 – S-a născut Bent Fabric (Bent Fabricius-Bjerre), pianist si compozitor danez.
1924 – S-a născut Mário Soares, om politic portughez, membru al Parlamentului European în perioada 1999-2004 din partea Portugaliei. A fost Prim-ministru al Portugaliei între anii 1976 – 1978 și 1983 – 1985, și președintele Portugaliei din 1986 până în 1996.
1935 – S-a născut, în comuna Margina, județul Timiș, prozatorul și eseistul Sorin Titel („Copacul”, „Femeie, iată fiul tău”, „Mi-am amintit de zăpadă”) (m.17.01.1985, la București).
1938 – S-a născut, la Panticeu, jud. Cluj, Lia Rodica Cott, grafician (d. 02.06.2016, la Arad).
1939 – S-a născut la Olteni-Boboc, judeţul Covasna, Acad. Nicolae Edroiu, istoric, membru corespondent al Academiei Române din 1999, directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române.
1939 – S-a născut la Cicărlău, Maramureș, Nicolae Sabău, interpret de muzică populară.
1941 – S-a născut istoricul Adolf Armbruster (m.18.03.2001).
1943 – S-a născut Prof. Grigore Țâra, Decan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității George Barițiu, Brașov.
1949 – S-a născut la Craiova, Nicolae N. Negulescu, poet.
1949 – S-a născut cântărețul, compozitorul și actorul american Tom Waits.
1954 – S-a născut Cristi Brănescu, pictor.
1954 – S-a născut Mike Nolan, cântăreț britanic (Bucks Fizz).
1956 – S-a născut la Urlați, pictorul Adrian Nicolae.
1956 – S-a născut Niki Ieremciuc, regizor tehnic la Teatrul Mic.
1959 – S-a născut Nicole McCloud (McCraine), cântăreață și compozitoare americană.
1963 – S-a născut Claudia Brucken, cântăreață și compozitoare germana (Propaganda).
1963 – S-a născut Barbara Weathers, cântăreață americană (Atlantic Starr).
1963 – S-a născut la Brașov, George Vintilă, actor prezentator TV part-time, sportiv full time, ecologist convins, muzician şi… DJ la radio Pro FM.
1964 – S-a născut Sorin Militaru, regizor.
1970 – S-a născut George Vintilă, actor prezentator TV part-time, sportiv full time, ecologist convins, muzician şi… DJ la radio Pro FM.

Decese…

43 î.Hr. – A fost asasinat, la Formiae, din porunca lui Antonius, Marcus Tullius CICERO (n.106 î.Hr.), om politic, consul și constituționalist, jurist, orator, filozof şi scriitor roman. Se impune prin discursurile politice (Catilinarele, 60 î.Hr.; Filipicele, 44-43 î.Hr.), tratatele de retorică şi de stil (Despre orator, 46 î.Hr.). Filozof ecletic (Despre supremul bine şi supremul rău; Despre natura zeilor). A contribuit la formarea vocabularului filozofic latin.
1562 – A murit Adrian Willaert, compozitor flamand din perioada Renascentistă (n. ~1490).
1815 – A murit Michel Ney, general şi mareşal francez (n. 10.01.1769).
1894 – A murit Ferdinand, viconte de Lesseps, diplomat şi om de afaceri francez; a înfiinţat Compania internaţională a Canalului de Suez şi a dirijat, între anii 1859 şi 1869, lucrările de construcţie a acestuia (n. 1805).
1947 – A murit dramaturgul și prozatorul francez Tristan BERNARD, autor de piese scrise în registru comic: „Salbaticul”, „Jules, Juliette si Julien” (n.07.09.1866).
1960 – A murit pianista elveţiană de origine română Clara Haskil (n. 1895).
1961 – A încetat din viaţă Emil Gustav ZILLIACUS (n.1.09.1878), poet şi eseist finlandez de expresie suedeză. A scris versuri clasice de eleganţă sculpturală (Hellenika, 1917; Altarul iubirii, 1936). A publicat note de călătorie şi eseuri despre Elada.
1962 – A murit soprana norvegiană Kirsten FLAGSTAD (n.12.VII.1895).
1975 – A încetat din viaţă Thornton Niven WILDER (n.1897), scriitor american. A publicat romane de factură filosofică (Puntea sfântului Ludovic, 1927; Ziua a opta, 1967) sau de evocare istorică (Ideile lui Marte, 1948). A scris piese de teatru de avangardă (Oraşul nostru, 1938), laureat de trei ori al Premiului Pulitzer.
1977 – A încetat din viaţă generalul de Corp de Armată Gheorghe Cealâk, participant activ în Primul și Al Doilea Război Mondial (n. 21.04.1886 în Bucureşti).
1987 – A murit la București, poeta Ioana Bantaş (pseudonimul Elenei Mustaţă), soţia poetului Cezar Baltag (Poarta spre vid, Scrisori catre Orfeu, Memorie de iulie) (n. 10.11.1937 la Clocociov, jud. Olt).
1989 – A murit Kató Ács (Márta Körmendi), scriitoare, jurnalistă și activistă comunistă maghiară (n. 1917).
1990 – A murit Reinaldo Arenas, prozator şi poet american de origine cubaneză (n. 16.07.1943).
1990 – A murit Jean-Paul Lemieux, pictor canadian (n. 18.11. 1904).
1991 – A murit, in Florida, Kimberley Bergalis, prima persoana care a contactat sindromul imunodeficitar dobandit (SIDA), de la un lucrator in domeniul sanatatii, care era chiar dentistul ei.
1993 – A murit fizicianul german Wolfgang Paul, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1989, împreună cu Norman F. Ramsey şi Hans G. Dehmelt (n. 1913).
1996 – A murit scriitorul chilian José Donoso (n. 05.10.1924).
1997 – A murit Ion Larian POSTOLACHE, poet şi traducător; s-a remarcat mai ales prin bogata activitate de traducător (imnuri vedice, lirică sanscrită, poezie egipteană veche) (n.18.XI.1916).
1998 – A murit biochimistul american Martin Rodbell; Premiul Nobel pentru Medicină pe 1994, împreună cu conaţionalul său Alfred Gilman, pentru descoperirea proteinelor G şi rolul jucat de acestea în sistemul de transducţie a semnalelor în comunicarea celulară (n. 01.12.1925).
2011 – A murit actorul, scriitorul şi regizorul american Harry MORGAN (n.10.IV.1915).
2013 – A murit regizorul şi scenaristul francez Edouard Molinaro, realizatorul comediei clasice „Colivia cu nebune/ La cage aux folles” (n. 1928).

Sărbători,comemorări și celebrări…

„Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile”, proclamată în anul 1992 de Adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (OACI), agenţie specializată a ONU; a fost marcată prima dată la 7.XII.1994, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la semnarea Convenţiei de la Chicago (7.XII.1944), care a stat la baza creării, în 1947, a OACI.
– SUA: „Ziua Pearl Harbour”, proclamată de fostul preşedinte Bill Clinton (la 6.XII.1996) drept Zi naţională în onoarea americanilor ucişi în atacul-surpriză al Japoniei de la Pearl Harbour (7.XII.1941), atac care a determinat intrarea SUA în cel de-al Doilea Război Mondial.

Calendar Creștin – Ortodox…
-Sf. Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş (moaştele Sfintei, care a devenit o adevărată ocrotitoare a Ţării Româneşti, au fost aduse de la Tîrnovo/Bulgaria în Ţara Românească după anul 1393; în 1949 au fost aşezate în paraclisul Mânăstirii Curtea de Argeş); Sf. Ambrozie, episcopul Mediolanului.

Surse: http://radioconstanta.ro/…2 și http://www.rador.ro/…

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 7 decembrie - CALENDARUL ZILEI...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 7 decembrie - CALENDARUL ZILEI...

Latest News

21 ianuarie 1941 – Generalul Antonescu, şeful statului, îndepărteaza de la putere printr-o lovitura de stat Mişcarea Legionară cu care intrase în conflict…

Rebeliunea legionară (21-23 ianuarie 1941) a reprezentat confruntarea violentă dintre gruparea Garda de Fier și fostul lor partener la...

21 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1077: Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, se prezintă ca penitent la Canossa (localitate din Italia de nord), pentru a obține iertarea...

20 ianuarie CALENDARUL ZILEI…

1368 - În urmă cu 653 de ani Vladislav I (Vlaicu Vodă), domnitor al Ţării Româneşti, confirma braşovenilor privilegiile lor comerciale la sud de...

19 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1419 - În timpul războiului de 100 de ani: orașul francez Rouen s-a predat lui Henric al V-lea al Angliei. Războiul de 100 de...

18 ianuarie – CALENDARUL ZILEI…

1486: Regele Henric al VII-lea al Angliei se căsătorește cu Elisabeta de York, fiica lui Eduard al IV-lea(oprind astfel războiul celor două roze). Henric...
- Advertisement -corhaz1 - 7 decembrie - CALENDARUL ZILEI...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 7 decembrie - CALENDARUL ZILEI...
Facebook Comments