13.9 C
București
miercuri, martie 3, 2021

8 mai – CALENDAR MUZICAL…

Must Read

3 martie – CALENDARUL ZILEI…

1075 - Este emis „Dictatus Papae” de către papa Grigore al VII-lea prin care se proclamă autoritatea universală a...

2 martie – CALENDARUL ZILEI…

1716: Acum 305  ani apărea „Descriptio Moldaviae“, operă a domnitorului cărturar Dimitrie Cantemir (n. 1673 – m. 1723). La...

1 martie – CALENDARUL ZILEI…

86 î.H.: Generalul roman Lucius Cornelius Sulla a luat cu asalt si a jefuit Atena. Ca urmare, Grecia a...
50e5fd1991cd20031f2411c419a792f5?s=120&d=mm&r=g - 8 mai - CALENDAR MUZICAL...
Adrian
Lucrează la Evaluator de risc la securitate fizică din Făgăraş A fost comandant la M.A.I.- JANDARMERIA ROMANA. A studiat Master's in Public Administration la Universitatea "Bogdan Voda" Cluj A studiat la Profesional Security Division A studiat DREPT/STIINTE JURIDICE la Facultatea de Drept C- tin Dragan A studiat Inginerie mecanică la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu A învăţat la Colegiul National "Radu Negru", Brasov Trăieşte în Făgăraș Din Făgăraș, Brasov, Romania

Câteva din întâmplările zilei de 8 mai …

1954,  radio BBC a interzis în  Marea Britanie  piesa lui Johnny Ray „Such a Night“ după ce ascultătorii s-au  plâns  de „insinuări“. Ray a fost renumit pentru gestul său de pe scenă care s-a urcat pe  pian și s-a  zvârcolit  pe podea.

 -1976, ABBA a marcat  al treilea single Nr.1 in Marea Britanie  cu „Fernando“, piesa a realizat pentru ABBA cea  mai mare de vânzare a unui single  cu vânzări de peste 10 milioane . De asemenea, în  aceeași zi  Abba a început o cursă de nouă săptămâni la Nr.1 în topurile albumelor din Marea Britanie cu albumul lor „Greatest Hits“.

-1976 John Sebastian la No.1 pe US singles chart cu ‘Welcome Back’ .

-1982, Neil Bogart a murit de cancer la vârsta de 39 de ani. Bogart a fost fondatorul Casablanca Records care a avut contracte cu Peter Guber, Donna Summer, The Village People, KISS, T.Rex și Joan Jett.

-1911,  bluesmanul  american și cantautorul Robert Leroy Johnson, înregistrările sale istorice din  1936 și 1937 au influențat generațiile ulterioare, inclusiv pe  Muddy Waters, Elmore James, Eric Clapton (Cream acoperit ‘Crossroads), The Rolling Stones (‘ Love In Vain’). Johnson este acum recunoscut ca un maestru al blues-ului . A murit pe 16 august 1938, la vârsta de 27 de ani.

– 1940,starul american rock and roll –Ricky Nelson,car a avutîn 1958 US No.1 ‘Poor Little Fool’,în1961 UK No.2 single ‘Hello Mary Lou’ plus alte 30 dehituri de US Top 40.

-1975,Enrique Iglesias (n. Enrique Miguel Iglesias Preysler) care este un cântăreț, cantautor, manechin, actor, muzician și producător muzical de origine spaniolă.

Fiind fiul renumitului cântăreț de muzică latino Julio Iglesias și al jurnalistei de origine filipineză Isabel Preysler, Enrique a debutat odată cu apariția albumului care îi poartă numele, lansat în anul 1995. Discul s-a bucurat de succes în Europa latină, fiind comercializat în peste șase milioane de exemplare.Până în anul 2000, Enrique a mai lansat două albume în limba spaniolă: Vivir (1997) și Cosas del Amor, dar și unul în limba engleză, intitulat Enrique. Cele trei materiale discografice au primit peste unsprezece discuri de platină și au fost comercializate în șaptesprezece milioane de exemplare.

În ultimul deceniu, Enrique Iglesias a mai lansat patru albume de studio, trei dintre ele fiind în limba engleză. Cântece precum „Bailamos”, „Hero”, „Be with You” sau „Do You Know? (The Ping Pong Song)” au câștigat cele mai înalte poziții ale clasamentelor de specialitate, Iglesias fiind unul dintre cei mai apreciați cântăreți contemporani.

In anul 2008, Enrique Iglesias a lansat două albume de compilație, ce conțin cele mai cunoscute cântece ale sale, unul în limba engleză — Greatest Hits și unul în spaniolă — Enrique Iglesias: 95/08 Éxitos. Cele două discuri au fost primite bine atât de public cât și de critici,înregistrând vânzări cumulate de peste un milion de exemplare.

Răsplata prestației muzicale de calitate a lui Enrique Iglesias este reprezentată de cele șase premii Billboard câștigate în anul 2009, dar și de cele peste șaizeci de milioane de înregistrări vândute la nivel internațional.Imagini pentru enrique iglesias 2018

-1977,Joe Bonamassa (n.în Utica, New York) este un chitarist, cântăreț și compozitor american de blues rock . Și-a început cariera la 12 ani, când a început să lucreze cu BB  King .  În ultimii 13 ani, Bonamassa a scos 15 albume solo prin intermediul casei sale de discuri independente J&R Adventures, dintre care 11 au ajuns pe numărul 1 în topurile Billboard Blues . 5 guitar tricks you can learn from Joe Bonamassa | MusicRadar

A început să cânte la chitară la vârsta de patru ani, încurajat de tatăl său, care era un fan muzical avid și i-a prezentat spre audiție discurile britanice de blues rock ale lui  Eric Clapton și Jeff Beck , inspirându-l foarte mult. La 11 ani, Joe a fost îndrumat și instruit de legendarul  Danny Gatton . Când avea 12 ani, a avut propria trupă numită Smokin ‘Joe Bonamassa,  care a cântat în vestul New York-ului și Pennsylvania, inclusiv în orașe precum Scranton și Buffalo, doar în weekend, sau ăn zilele când Joe nu avea școală. Bonamassa a cântat pe un Crimson Fender Stratocaster 1972 pe care l-a numit „Rosie”, dat de tatăl său.

Înainte de a împlini 18 ani, Bonamassa cânta într-o trupă numită Bloodline cu fiii lui Miles Davis , Robby Krieger și Berry Oakley.

Bonamassa a cântat alături de numeroși artiști de blues și rock remarcabili( cu BB. King aproximativ 20 de spectacole în 1989.)  și a obținut o nominalizare la Premiile Grammy în 2013.

 Printre chitariști, este cunoscut pentru colecția sa extinsă de chitare și amplificatoare vintage. Rig Rundown - Joe Bonamassa (2013)

Albumul de studio de debut al lui Bonamassa, A New Day Yesterday, a fost lansat în 2000 și conține atât melodii originale, cât și coveruri ale unor artiști precum Rory Gallagher , Jethro Tull și Warren Haynes . Albumul prezintă o apariție a lui de Gregg Allman pe melodia „If Heartaches Were Nickels” și a fost produs de Tom Dowd .  Albumul a ajuns la numărul 9 în graficul Billboard Blues. Albumul a debutat la numărul 8 pe Billboard 2000 , ceea ce face sa fie  primul său top 10 pe grafic.  A fost clasat pe locul 3 în Billboard ‘s Year End Blues Album Chart din 2015.  A vândut 96.000 de exemplare în Statele Unite până în februarie 2016.

Între 2002 și 2006, Bonamassa a avut trei albume de studio pe primul loc în topurile Billboard Blues și toate cele cinci albume ale sale de studio au făcut top 10. 

În 2009, Bonamassa și-a îndeplinit unul dintre visele copilăriei cântândd la Royal Albert Hall din Londra cu Eric Clapton în duet.

Albumul live al lui Bonamassa, Beacon Theatre – Live de la New York, a fost lansat în 2012.

Pe 26 martie 2013 a realizat lansarea albumului său acustic în direct An Acoustic Evening la Opera din Viena, care a fost lansat ca un set CD / DVD / Blu-ray. Acest concert a marcat prima dată când Bonamassa a susținut un spectacol cu ​​totul acustic. Ansamblul acustic care a susținut spectacolul a fost asamblat cu ajutorul producătorului de lungă durată al lui Bonamassa, Kevin Shirley

Facebook Comments
- Advertisement -corhaz3 - 8 mai - CALENDAR MUZICAL...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -corhaz2 - 8 mai - CALENDAR MUZICAL...

Latest News

3 martie – CALENDARUL ZILEI…

1075 - Este emis „Dictatus Papae” de către papa Grigore al VII-lea prin care se proclamă autoritatea universală a...

2 martie – CALENDARUL ZILEI…

1716: Acum 305  ani apărea „Descriptio Moldaviae“, operă a domnitorului cărturar Dimitrie Cantemir (n. 1673 – m. 1723). La 11 iunie 1714, fostul domnitor...

1 martie – CALENDARUL ZILEI…

86 î.H.: Generalul roman Lucius Cornelius Sulla a luat cu asalt si a jefuit Atena. Ca urmare, Grecia a trecut sub controlul Romei. 1562: Acum...

28 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1785: Horea și Cloșca, conducătorii răscoalei țărănești din Transilvania de la 1784, au fost executați prin tragere pe roată. Crișan se spânzurase în închisoare,...

27 februarie – CALENDARUL ZILEI…

1470: Ștefan cel Mare atacă și incendiază orașul Brăila în încercarea sa de a scoate de sub influența otomană Țara Românească și de a-l...
- Advertisement -corhaz1 - 8 mai - CALENDAR MUZICAL...

More Articles Like This

- Advertisement -corhaz3 - 8 mai - CALENDAR MUZICAL...
Facebook Comments