Weller a obținut faima cu formația punk rock / new wave / Rev Revival . A avut succes în continuare cu muzica sufletului cu ochi albaștri de la The Style Council (1983-89), înainte de a se stabili în 1991 în calitate de solist.

În ciuda recunoașterii critice pe scară largă ca cântăreț, lyricist și chitarist, Weller a rămas o stea națională și nu internațională, iar o mare parte din compozitorii săi au rădăcini în cultura britanică. El este, de asemenea, principala figură a modului de renaștere din anii 1970 și 1980 și este adesea denumită „The Modfather”.

Daily Telegraph a spus despre Weller: „În afară de David Bowie , este greu să te gândești la orice artist solo britanic care are o carieră variată, de lungă durată și hotărâtă în perspectivă.”

BBC la descris pe Weller în 2007 drept „unul dintre cei mai respectați scriitori și interpreți de muzică din ultimii 30 de ani”.
În 2012, el a fost printre icoanele culturale britanice selectate de artistul Sir Peter Blake pentru a apărea într-o nouă versiune a celei mai renumite lucrări de artă – „The Sgt of Beatles” . Pepper’s Lonely Hearts Club Band coperta albumului – pentru a celebra personajele britanice din viata sa.  A primit patru premii Brit , câștigând de două ori premiul pentru cel mai bun britanic de sex masculin și premiul Brit 2006 pentru o contribuție remarcabilă la muzică.

Weller s-a născut la 25 mai 1958 în Woking , Surrey, Anglia, lui John și Ann Weller (née Craddock). Deși sa născut John William Weller, el a devenit cunoscut ca Paul de către părinții săi.

Tatăl său a lucrat ca șofer de taxi și constructor, iar mama lui a fost un agent de curățenie cu fracțiune de normă. Weller și-a început educația la prima scoală din județul Maybury în 1963. Dragostea sa de muzică a început cu The Beatles , apoi cu The Who and Small Faces . În momentul în care Weller era unsprezece și se deplasa până la școala secundară Sheerwater County , muzica era cea mai mare parte a vieții sale și începuse să cânte la chitară.

Vocația muzicală a lui Weller a fost confirmată după ce a văzut pe Status Quo în concert în 1972. A format prima întrupa The Jam în același an, cântând chitaristul bas cu cei mai buni prieteni, Steve Brookes (chitara de plumb) și Dave Waller (chitara ritmică) .
Tatăl lui Weller, în calitate de manager , a început să-și rezerve trupa în cluburile locale de bărbați . Înregistrat de Rick Buckler pe tobe și Bruce Foxton înlocuind în curând Waller pe chitara ritmică, formația din patru piese a început să creeze o reputație locală, jucând un amestec de coperți Beatles și o serie de compoziții scrise de Weller și Brookes. Brookes a părăsit formația în 1976, iar Weller și Foxton au decis că vor schimba rolurile de chitară, iar Weller este acum chitaristul.

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here